Balkan-Handball.com

Đeroninih 19 za debi na klupi „Orlova“

Problemi sa KOVID-19, opravdane privatne obaveze i povrede na kraju su imale dosta uticaja na sastav u kome će reprezentacija Srbije krenuti u novi ciklus pod vođstvom španskog trenera Tonija Đerone. Prethodnih dana u Staroj Pazovi neka stari znanci i neka nova imena radila su pod budnim okom novog stručnog štaba spremajući se za duele sa Francuskom (5.1 – Zrenjanin 17 časova i 9.1 Kretej) i Grčkom (13.1 – Zrenjanin).

Španski stručnjak, pored već poznatih, braće Ilić, Zelenovića, Vujina, neće moći da računa ni na Milana Milića i Petra Nenadića (mogao bi da bude spreman za utakmicu sa Grčkom).

Od dobro poznatih imena tu su ponovo Ilija Abutović, iskusni defanzivac koga u sastavu nije bilo od aprila 2017. godine. Među povratnicima u odnosu na prethodnih period tu su i Petar Đorđić (poslednji nastup u oktobru 2018), Nemanja Obradović (nije igrao na EURO 2020) i Miloš Orbović (nije ga bilo u kombinaciji posle SP 2019).

Na levom krilu usled izostanaka braće Ilić i Grozdanića, šansu će dobiti povremeni reprezentativac Mladen Šotić i debitant iz šabačke Metaloplastike Marko Srdanović.

Na „crti“ ponovo je tu Ivan Popović iz mađarskog Čurga, koji je bio na startnom spisku i kod Nenada Peruničića krajem 2018. godine.

Što se tiče bekova, dva „milenilajsa“, Stefan Dodić i Jovica Nikolić mogli bi da upišu prve minute i nagoveste dobre godine za srpski rukomet ispred nas.

Za srpski sastav konkurišu:

Golmani: Milosavljev, Cupara, Jandrić
Krila: Šotić, Srdanović, Vorkapić i Radivojević
Pivotmeni: Marsenić, Pešić i Popović
Bekovi: Sretenović, Đorđić, Obradović, Abutović, Kolaković, Dodić, Kukić, Nikolić, Orbović

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *