Balkan-Handball.com

Mikel Hansen: Ne sme da bude navijača, nisam siguran da ću igrati u Egiptu!

Jedan od najboljih igrača sveta, Mikel Hansen, ozbiljno razmatra da li će putovati na Svetsko prvenstvo u Egiptu, gde će njegova Danska braniti zlatnu medalju osvojenu pre dve godine.

Najvažniji igrač ove reprezentacije je, govoreći za tamošnji „Jyllands-Posten“ najavio da bi planetarna smotra mogla proteći bez njega zbog odluke da se turnir ipak igra pred navijačima.

Vedeta PSŽ-a se pita kako je moguće da će svi rukometaši biti u „balonu“ i poštovati sve protokole, a opet biti publike na tribinama i to do 5.000 ljudi.

Ne znam uopšte da li bi trebalo da se igra. Ne sme da bude navijača. Neka mi objasne u čemu je poenta da mi igrači budemo izolovani u hotelu, putujemo u posebnim autobusima, sa maskama, a onda izađemo na teren pred toliko ljudi. Rizik je ogroman za sve nas. Pažljivo ću razmisliti da li ću uopšte igrati na Svetskom prvenstvu.

Nisam ja jedini kojem ovo deluje besmisleno. U zemljama kao što su Danska, Francuska i Nemačka, za koje verujem da vrlo ozbiljno i odgovorno tretiraju pandemiju, iz nedelje u nedelju igramo pred praznim tribinama. A sada treba da odemo u Egipat, i da pored svih mera igramo pred masom ljudi. To je jasan indikator da nadređeni razmišljaju više o ekonomskom aspektu nego o zdravlju igrača – zaključio je Hansen.

Danci se nalaze u grupi sa Argentinom, Bahreinom i Kongom. Podsetimo, u dvoranama će biti dozvoljeno 30% prodatih ulaznica od ukupnog kapaciteta gledališta.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *