Dobre vibracije sa 22. EUROFEST-a - Preko 3.000 učesnika otišlo zadovoljno kući - Balkan-Handball.com
Naslovna Balkan Dobre vibracije sa 22. EUROFEST-a – Preko 3.000 učesnika otišlo zadovoljno kući

Dobre vibracije sa 22. EUROFEST-a – Preko 3.000 učesnika otišlo zadovoljno kući

zika.bogdanovic
2 komentari

Finalnim utakmicama prošle nedelje, završen je 22. evropski rukometni festival – EUROFEST u slovenačkoj Izoli i Koperu. Više od 3000 učesnika iz 14 evropskih i azijskih zemalja, ukupno 170 ekipa, takmičilo se u šest festivalskih dana na slovenačkom primorju. Organizatori i učesnici su imali sreće, jer kiša nije pokvarila prelepe rukometne dane, koji su i na tribine doveli puno gledalaca, koji su bučno pozdravljali svoje ekipe.

Potvrda tradicije i kvaliteta EUROFEST-a su i klubovi, koji se stalno vraćaju na turnir, a među njima, najinteresantniji je dolazak rukometaša sa Tajvana, kojih je ove godine bilo ukupno 70. Ponovo su Rusi gostovali u Izoli, a po prvi put, na turniru su se pojavili i Estonci. Slovenija je imala ukupno 22 tima u devet kategorija.

U pet festivalskih dana, odigrano je više od 500 utakmica. Sport, zabava i druženje, ostali su postulati EUROFEST-a, pa su tako učesnici mogli da uživaju i učestvuju u karaoke takmičenjima i izboru za miss i mistera turnira. Među gostima, bili su i legendarni Abas Arslanagić, odnosno, Olga Čečkova.

– U poslednjih pet, šest godina nismo imali tako lepih šest dana Eurofesta kao ove godine. Sve je proteklo veoma uspešno. Veoma mi je drago što imamo veliki broj ekipa koje nam se svake godine vraćaju – kaže alfa i omega EUROFEST-a, Tone Barič. Izola je proživela još jedan rukometni san. Grad se vratio u normalu, sve do narednog leta, kada će ponovo dočekati rukometne goste…

REZULTATI

Možda vam se dopadne

2 komentari

Aleksa 12/07/2014 - 21:04

Novi Beograd srebro, Smederevo srebro, Metaloplastika zlato – ekipe iz Srbije nisu se obrukale.

Odgovori
djomla 14/07/2014 - 07:21

Pa Mile i ne zna da mu je 99god bilo na eurofestu a kamoli da su osvojili zlato

Odgovori

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball