EUROFEST U IZOLI VIŠE OD RUKOMETA: Povezuje mlade iz čitavog sveta - Balkan-Handball.com
Naslovna Analize EUROFEST U IZOLI VIŠE OD RUKOMETA: Povezuje mlade iz čitavog sveta

EUROFEST U IZOLI VIŠE OD RUKOMETA: Povezuje mlade iz čitavog sveta

zika.bogdanovic
0 komentar

Evropski rukometni festival – EUROFEST na slovenačkom primorju, već dve decenije drži visoke standarde, obogaćuje rukometni program ovog dela Evrope u letnjim mesecima i predstavlja mesto susretanja različitih rukometnih škola, pravaca, pa i kontinenata. Sve to zahvaljujući inventivnim organizatorima, koji svake godine smisle nešto novo, turniru daju neki novi pečat i ideju. Tako će biti i narednog leta, kada 22. EUROFEST bude dočekivao svoje goste.

– Veoma smo zadovoljni organizacijom 21. EUROFEST-a prošlog leta, ako se uzme u obzir ekonomska kriza i problemi sa kojima se susrećemo. Imali smo nešto manje ekipa nego prošle godine, ukupno 128 iz Belgije, Češke, Hrvatske, Italije, Mađarske, Poljske, Rumunije, Rusije, Slovačke, Srbije, Španije, Švedske, Tajvana, Turske i Slovenije, ali je kvalitet na više od 400 utakmica bio na višem nivou nego ranije. Dobili smo neke nove goste iz Rusije, Španije i Tajvana. Moramo i da se pohvalimo atmosferom na “centralnom terenu” – počinje priču za Balkan-Handball.com “alfa i omega” rukometne priče iz Izole, Tone Barič.

Centralni teren u samom centru Izole, praktično je pravi mali rukometni grad za vreme EUROFEST-a na kome se mečevi igraju do duboko u noć. Sa montažnim tribinama, terenom sa gumenom podlogom i reflektorima, samo na desetak metara uz more. Tu se organizuju i najrazličitije zabavne večeri na kojima lokalno stanovništvo, ali i mladi rukometaši imaju priliku da se upoznaju sa svim čarima različitih kultura.

izola_pesakKao i svake godine, pa i ove, EUROFEST je doneo nešto novo. Prošle godine se igrao “veliki rukomet” preteča malog, dvoranskog, a ove turnir u rukometu n a pesku:

– Sve se odigralo u Ankaranu, gde smo imali osam ekipa iz Češke, Mađarske, Belgije, Turske i Slovenije – kaže Barič i ocenjuje da je EUROFEST više od rukometnog turnira.

– Uvereni smo da je EUROFEST najlepši rukometni turnir na svetu gde mladi prožive sjajnu nedelju u igranju rukometa i morskim radostima. Deo dana sa rukometom, deo sa kupanjem i izletima na razne turističke destinacije poput Pirana, Postojinske Jame, Lipica, Venecije, a uveče ih čeka zabavni program.

EUROFEST POVEZUJE MLADE ČITAVOG SVETA

– To je naš moto. Ne gledamo na boju kože, versku pripadnost, niti iz kog kraja sveta neko dolazi. Sa namerom da se mladi iz različitih kultura što bolje druže i sklapaju prijateljstva, svake večeri organizujemo razne aktivnosti poput karioka, partija, kulinarski večeri i sličnih manifestacija.

SELEKTOR DENIĆ DRŽAO PREDAVANJE

Veliki broj trenera imao je priliku da proteklog leta u Izoli sluša predavanje selektora muške reprezentacije Slovenije, Borisa Denića, kao i hrvatskog stručnjaka za rad sa decom, Roberta Papića – zaključuje Barič priču o prethodnom letu i najavljuje ono što najveći turnir u regionu nudi narednog jula:

– Termin je od prvog do šestog jula sa centrom događanja u Izoli. Očekujemo oko 150 ekipa iz Amerike, Azije i Evrope. Naš optimizam je realan, jer trenutno imamo veliki broj prijavljenih ekipa iz Kanade, Rusije, Tajvana, Poljske, Austrije, Francuske, Hrvatske, Češke, Austrije i Srbije – dodaje Barič, a potvrda da je u Izoli rukomet sport za sve, jesu i kategorije u kojima se možete takmičiti.

– Kategorije su od najmlađih, 2004. i 2003. godišta koje spadaju pod mini rukomet, pa sve do 1995, seniora i takmičara u Beach Handball-u – zaključuje prvi čovek turnira.

http://eurofest.si

izola_gol

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball