Dragan Adžić: „Crna Gora je favorit“ – Balkan-Handball.com
Balkan-Handball.com

Dragan Adžić: „Crna Gora je favorit“

Selektor reprezentacije Crne Gore, Dragan Adžić, izneo je svoje mišljenje pred polufinalni duel sa Srbijom (17h), po mnogo čemu istorijski za obe selekcije:

– Nijesam razmišljao u tom pravcu da bi mogli da igramo u polufinalu baš protiv Srbije, ali sam mogao očekivati da će Srbija igrati polufinale ne samo što je domaćin već i zato što ima kvalitetne igrače i kvalitetni stručni štab. Da smo mogli da biramo i da smo htjeli da biramo igrali bi u finalu sa Srbijom, jer mi volimo da igramo jedni protiv drugih i to bi bila idealna opcija, jer bi onda i Srbija i Crna Gora došle do medalje, tako da bi to bio ogroman uspjeh za obije selekcije. Vjerujem u karakter moje ekipe, vjerujem da će biti odlična rukometna predstava što je u suštini najvažnije kada se dođe do kraja.

Adžić je govorio i o Srbiji…

– Do sada se izdvojila golmanka Katarina Tomašević, ali i energija kolektiva i širina kvaliteta koje ima Srbija mnogo znače za tim našeg narednog rivala. Odnos djevojaka je takođe fenomenalan, odlična  je atmosfera u timu,a činjenica da Srbija prije ovoga na poslednja tri evropska prvenstva nije imala bod, a sada su nadomak medalje, sve govori o kvalitetu ove selekcije. Inpresioniran sam odnosom igračica Srbije u odbrani i to ih je dovelo do ove situacije. Mislim da ove dvije reprezentacije igraju najbolje odbrane na turniru i za očekivati je da ona koja za nijansu bude bolja u defanzivi da će na kraju slaviti. Najvažniji segment je psihološka spremnost ekipe. Mi smo to uspijevali do sada da odradimo na pravi način, a danas će to biti predsudno. Koja reprezentacija bude uspjela da se isključi od svega što se dešava okolo ona je mnogo bliža pobjedi“.

Ko ulazi sa ulogom favorita?

– Vjerovatno Crna Gora s obzirom na predhodne rezultate, ali generalno u polufinalu teško da neko može biti favorit.

Imate kraću klupu i bukvalno da rotirate samo četiri beka da li je to razlog za neki pad koji je bio u protekla dva meča?

– To je sigurno veliki rizik, kako prolazi koja utakmica to se sve više osjeća, tako da ćemo morati to da prevaziđemo i naravno da je to nedostatak naše selekcije“.

2 Comments

 1. Shpanac

  15/12/2012 at 10:07

  Lijepo je vidjeti sve slike koje ste izbacili uoci utakmice. Postovanje, respekt bez imalo mrznje jednih prema drugima. Kamo srece da su obije selekcije u finalu ali se nadam da ce obije biti na pobjednickom postolju. Volio bih da crnogorke osvoje zlato a ako to urade srpkinje nece mi biti zao, cak sto vise.
  O psiholoskoj i taktickoj pripremi crnogorskih igracica od strane Adzica ne bih o tome. Slabo on zna kako se to radi jer je pokazao u zadnja dva meca. Lose je dotirao i bojim se da je forma u silaznoj putanji a trebalo je biti obrnuto.

  • Nemanja

   15/12/2012 at 17:42

   Vama Adzic los?
   Pravili bi ga od blata da imate nekog kao sto je Boskovic…

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *