Balkan-Handball.com

Dragan Jerković verovatno napušta Francusku: SEHA ili Katar

Hrvatsko-srpsko-slovenska kolonija u Créteilu, odbrojava, kako stvari stoje, posljednje zajedničke dane. Francuski prvoligaš kojeg je u 1. ligu uveo Dragan Zovko, ali onda i pomalo neshvatljivo dobio otkaz, nalazi se vrlo blizu ispadanja iz lige i da bi ostali moraju dobiti Aix Nikole Karabatića doma, potom tući Chambery u gostima, koji se usput rečeno bori za Europu, a uz sve nadati se dvama porazima Tremblaya (PSG i Montpellier). Teorija čak i nudi nadu, ali ono što su prikazivali protiv Cessona doma i Sélestata u gostima, ipak je nešto sasvim drugo.

Stoga je najrealnija opcija da naredne sezone Dragana Jerkovića, Maria Obada, Gorazda Škofa, Ivana Stankovića, Davorina Vranića, Damjana Blečića…, gledamo u nekim drugim sredinama.

– Kako stvari stoje neću ostati u Francuskoj, vjerojatno napuštam Créteil – izjavio je za Balkan-Handball Metkovac Jerković, koji je s klubom, i trenerom Zovkom, prošao i peripetije 2. lige, izborio elitu, ali trenutno stanje je daleko od očekivanog i priželjkivanog.

Prije nekoliko tjedana Créteil je tukao Montpellier u gostima, vodio od početka do kraja, bila je to prva utakmica nakon dolaska Škofa u klub, ali od euforija do depresije kratak je put. Uslijedio je domaći poraz od Dunkerqea, pa loša utakmica kod Dominikovićeva Ivryja i spomenute dvije kontra Cessona i Sélestata. Trener Benjamin Pavoni ima neke svoje rotacije, Stanković se muči s ozljedama, kao i kapetan Guilbert, sve to je utjecalo na rezultata i situaciju kakva trenutno jest.

Ovih dana je Katar u modi, mnogi pakuju kofere u smjeru istoka, a prema riječima Jerkovića i on bi mogao malo osjetiti nekad nezamislivu pustolovinu.

– Njima sada počinju dva Kupa, za koje dovode igrače i za koje ih plaćaju relativno dobro i za mjesec dana, ukoliko pružiš što očekuju od tebe, može se zaraditi. Međutim sada ipak neću, ali ostaje otvorena šansa za narednu sezonu.

Popularni Jera, puno je toga prošao u karijeri, od Metkovića, Zagreba, dugogodišnjeg ugovora s njemačkim Eisenachom, do Schaffhausena i Porta. Osim Katara ima i nekih bližih opcija, ali o njima nam je dodao tek kratko…, i znakovito.

– Trenutno mogu samo reći da se radi o sastavima iz SEHA lige.

Dva su kola u Francuskoj do kraja, ne sumnjamo da će bivši hrvatski reprezentativac, koji je 2008. godine u Norveškoj, s Balićem i drugovima, osvojio europsko srebro, osvajao s Metkovićem EHF kup i igrao 2007. nakon SP-a u Njemačkoj za reprezentaciju svijeta, ubrzo naći novu destinaciju.

MILAN KRASIĆ

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *