DVE DECENIJE LEPE RUKOMETNE PRIČE – RK Junior proslavio 20. rođendan - Balkan-Handball.com
Naslovna Balkan DVE DECENIJE LEPE RUKOMETNE PRIČE – RK Junior proslavio 20. rođendan

DVE DECENIJE LEPE RUKOMETNE PRIČE – RK Junior proslavio 20. rođendan

zika.bogdanovic
0 komentar

Jedna od najlepših beogradskih rukometnih priča proslavila je svoj 20. rođendan proteklog vikenda. RK Junior obeležio je dve decenije postojanja u prisustvu sadašnjih i bivših igrača i igračica u sali Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje, mestu gde je sve i počelo 2004. godine. Klub koji je iznedrio nekoliko srpskih reprezentativki predstavlja jednu od najboljih škola u glavnom gradu godinama unazad što potvrđuju rezultati u mlađim kategorija:

– Bilo je jako lepo i emotivno videti neka lica posle dugo vremena. Proslavili smo 20 godina u lepoj atmosferi sa puno smeha i podsećanja na neke lepe momente – kaže profesor Zoran Valdevit, osnivač RK Junior zajedno sa Nenadom Kraljevskim, dugogodisnjim prijateljem iz igračkih dana.

– U periodu kada su i nastajali prvi privatni klubovi, došli smo na zajedničku ideju da se stvori zdrava rukometna sredina i realizovali u sali Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja Univerziteta u Beogradu. Klub je „rastao“ uz pomoć prijatelja a od više stotina dečaka i devojčica koji su bili članovi našeg kluba tu su i ponikli reprezentativci Katarina Stošić i Katarina Bojičić. Takođe, za naš klub su nastupali i Jovana Kovačević, Marina Rokić, Jelena Bulatović, Tijana Simatović, Katarina Kosanović, Bojana Jeremić (Šimšić), Sara Garović, Milica Rančić i još mnogi drugi – dodaje Valdevit, koji je kao trener reprezentacije sa juniorskom generacijom 1992 dve godine u nizu dolazio nadomak medalje na Evropskom i Svetskom prvenstvu osvajajući četvrto mesto:

Klub je nastupao u najvišem stepenu takmičenja u ženskoj konkurenciji i plan je da se ponovo nađe u ligi sa najkvalitetnijim ekipama u Srbiji. U klubu sa puno uspeha radi i muška sekcija koja u poslednjih par godina postiže zapažene rezultate u radu sa trenerom Ljubišom Đekićem. Sa devojčicama radi Milena Valdevit i one u kontinuitetu poslednjih nekoliko godina ostvaruju izuzetne rezultate u Ligi mlađih kategorija Rukometnog saveza Beograda i redovne su učesnice u završnicama drzavnog prvenstva. Dokaz za to je i podatak da u Junioru nastupaju četiri pionirske reprezentativke (Tamara Dušić, Janja Andrić, Anja Petrović i Dunja Valdevit).

Za ovih 20 godina klub je postao prepoznatljiv, drugačiji, inovativan, kreativan tako da mu pristupaju deca iz celog Beograda željna napredovanja u rukometu.

– Za sve što smo do sada postigli jako smo zahvalni prijateljima kluba, a pre svega roditeljima koji su nam neverovatna podrska. Oni nam finansijski pomažu da nekoliko puta godisnje odlazimo na turnire u inostranstvo (Slovenija, Švedska) gde naši igrači prikupljaju značajno iskustvo. Ideja je da pravilnim i kontinuiranim radom zadržimo decu što duže u sredini u kojoj imaju sve uslove za neometani rukometni razvoj. Naša pažnja je usmerena na zdravo odrastanje i pružanje podrške da svi igrači zadrže entuzijazam i razviju pravi odnos prema sportu bez „žurbe“ jer finalni cilj treba da im bude seniorski reprezentativac. Naravno, za to je potrebno vreme, sreća i kvalitetni uslovi za rad i još veća podrška svih koji u nama prepoznaju prave vrednosti tj. ljudi koji bezrezervno vole rukomet – zaključuje Valdevit.

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball