Balkan-Handball.com

EHF EURO 2020: Lino Červar: Poštujemo sve ekipe, ali ih i dobro znamo

Voljom žreba, održanog 28. juna u Beču, tri balkanske selekcije smeštene su u grupu A. Hrvatska, Srbija, Crna Gora i Belorusija, svoje mečeve na šampionatu Starog kontinenta igraće u Gracu. Mesta za narednu fazu, koja će se održati u Beču ima dva, a svoje utiske o grupama za EURO 2020. godine izneli su sleketor reprezentacije Hrvatske, Lino Červar, kao i Luka Cindrić. 

„Moramo dobro da se spremimo, i nadam se, da ćemo pre svega biti zdravi i kompletni. Poštujemo svakog protivnika, jer svi koji dođu na EURO, daće sve od sebe. Srbiju i Crnu Goru jako dobro znamo. S jednima smo igrali kvalifikacije za SP u Nemačkoj i Danskoj, a Srbiju smo imali u ovim kvalifikacijama. Sa Belorusima smo igrali na EURU u Hrvatskoj. Što se tiče grupe B, verujem da se tu ništa neće znati do samog kraja. Iz grupe C očekujem da će se do Beča „dovesti“ Nemačka i Španija, što će biti pravi izazov. Želeo bih da poručim navijačima da što pre krenu u kupovinu karata, jer oni su nam veoma važni“ – istakao je selektor Hrvatske, Lino Červar.

Kreator igre Hrvatske rukometne reprezentacija, Luka Cindrić rekao je nakon žreba da je grupa izuzetno zanimljiva, ali i nimalo laka.

„Jako zanimljiva grupa. Sve ekipe sa prostora bivše države su neugodne, i koliko je dobro to što ih znamo, toliko može biti i loše. Belorusija je selekcija koja nas je puno puta mučila. Jesmo ih dobijali, ali je bilo jako teško. Mislim da možemo da igramo sa svima. Ako gledamo malo dalje, iz grupa B i C se nikoga ne moramo plašiti, samo je važno da budemo zdravi i kompletni“ – zaključio je Cindirć. 

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *