EHF i HRS potpisali Master plan: "Rukomet od vrtića" - Balkan-Handball.com
Naslovna Balkan EHF i HRS potpisali Master plan: „Rukomet od vrtića“

EHF i HRS potpisali Master plan: „Rukomet od vrtića“

zika.bogdanovic
0 komentar

Projekat Hrvatskog rukometnog Saveza naišao je na odobravanje od strane Evropske rukometne Federacije, pa je tako Hrvatska, jedina uz Škotsku, dobila podršku za realizaciju koja obuhvata animaciju dece za naš sport od predškolskog uzrasta u naredne tri godine.

  • “To nam puno znači jer ovo je prvi put da je jedna federacija potpisala ovakav sporazum s Europskom rukometnom federacijom. Svjesni smo činjenice da se djecu treba što ranije uključiti u sport. Zahvaljujući ovom programu, sad ćemo početi raditi s djecom vrtićke dobi i od 1. – 4. razreda osnovne škole što je iznimno važno da uhvatimo korak s ostalim sportovima i da se djeca počnu baviti s rukometom što ranije“, rekao je predsednik Hrvatskog rukometnog saveza, Tomislav Grahovac.

Neko ko će prednjačiti u realizaciji projekata dr. sc. Lidija Bojić – Ćaćić, ovako je prokomentarisala potpisivanje Master plana. 

“Hrvatski rukometni savez po prvi puta je dobio jedan tako vrijedan ugovor s EHF – om na tri godine. S ovim projektom ulazimo u jednu novu sferu razvoja rukometa u Hrvatskoj gdje je cilj razviti rukomet od samih početaka dječje dobi, odnosno od vrtića. Za početak će biti uključeno šest gradova u ovaj projekt koji je podržan i od EHF – a i od HRS – a, a svake naredne godine, uključit ćemo po još šest vrtića, što je zapravo 18 vrtića, odnosno gradova tijekom nadolazeće tri godine. Što se tiče gradova, još uvijek smo u pregovorima koji će to biti. Želimo motivirati djecu i provoditi sadržaje prilagođene njihovoj dobi, ali uz to naravno, bit će i prilagođeni golovi, lopta u spužvastom obliku te posebno educirani treneri. Još jedan cilj nam je educirati trenere putem naših Seminara trenera te ih uputiti na “Circle of a handball life“ da mogu raditi sa svim dobnim skupinama. Drugi projekt je mini rukomet u suradnji s Hrvatskim školskim sportskim savezom, i tu će nas također podržati EHF u vidu golova i lopti za 10 škola godišnje koje se odluče prijaviti za natjecanja u mini rukometu. Svjesni smo toga da nam se djeca malo bave rukometom, a mi smo prvi Savez koji pokušava ući u dječje vrtiće, odnosno u tu najraniju dječju dob. Nadamo se da će ovi projekti zaživjeti te potaknuti rukometne klubove u Hrvatskoj da se i sami organiziraju i predstave djeci rukomet“zaključila je dr.sc. Lidija Bojić – Ćaćić.

FOTO: HRS

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar

Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball

 

Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball