DOBRE VESTI: EHF proširuje Ligu Evrope na 32 kluba - Balkan-Handball.com
Naslovna Evropa DOBRE VESTI: EHF proširuje Ligu Evrope na 32 kluba

DOBRE VESTI: EHF proširuje Ligu Evrope na 32 kluba

zika.bogdanovic
0 komentar

Dobre vesti za Balkan sa sastanka Izvršnog komiteta Evropske rukometne Federacije u Luksemburgu.

Od naredne sezone, uvažavajući potrebe klubova iz srednje razvijenih rukometnih zemalja, EHF Liga Evrope u grupnoj fazi brojaće 32 umesto 24 ekipe. Umesto dva kola kvalifikacija, za plasman u najkvalitetnije takmičenje posle EHF Lige šampiona, igraće se jedno kolo. U grupnu fazu po rejtingu plasman će izboriti 16 ekipa, a preostalih 16 biće poznato iz okršaja 32 ekipe.

To praktično znači da će put i plasman u slučaju sreće sa žrebom biti olakšan i ekipama iz Srbije, Bosne i Hercegovine i ostalih zemalja regiona, koje su daleko i kvalitetom i finansijama od onoga što su potrebe Lige Evrope u ovom trenutku.

Ono što je takođe odluka koja ide na ruku rukometu na ovim prostorima je i separacija bodovanja za Ligu šampiona i EHF Ligu Evrope, s obzirom da u ovom trenutku samo Hrvatska i Slovenija imaju predstavnike u Ligi šampiona. 

Pre ove odluke, to je urađeno sa bivšim Čelendž Kupom (EHF Kup).

Rejtinzi zemalja biće poznati ove nedelje.

Od 2024. godine i Evropska prvenstva u kadetskoj konkurenciji biće proširena sa 16 na 24 reprezentacije što praktično svrstava manje-više sve Ex-YU selekcije u elitno društvo.

FOTO: EHF

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball

 

Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball