Balkan-Handball.com

EHF ukinuo suspenziju, Sisak igra Europu

 Kada je krajem 2009. godine Siscia, zajedno s Metkovićem, odbila gostovati u Ukrajini i igrati utakmicu 3. kola Challange kupa protiv Motora iz Zaporožja, a sve pod izgovorom 'svinjske gripe', EHF nije imao milosti.

Kazna od 10.000 eura te dvogodišnja suspenzija sudjelovanja u svim europskim natjecanjima, bez obzira na plasman u domaćem natjecanju.

Ovih dana Siščani su dobili puno ljepše vijesti.

– Nastao je problem na relaciji sa Savezom i kriva interpretacija odluke EHF-a koja je stigla u klub – pričao nam je direktor Siscije Tihomir Baltić.

– U naknadnom objašnjenju stoji da se klubu zabranjuje nastup u Europi na godinu dana, a sljedeće tri su uvjetne.

Malo tko je znao za to, a najmanje čelnici i igrači RK Dubrave, koja je završila sezonu na 5. mjestu, dva boda iza Siscie. U Dubravi su se jako veselili igranju u Europi, međutim od toga, sada je to konačno, neće biti ništa.

– Mi smo se prijavili i igrat ćemo Challange – potvrdio je Baltić.

Iz smjera Saveza pak dolazi jedna malo drugačija verzija priče, prema kojoj je Sisak platio nešto veću svotu i na osnovu toga dobio 'pomilovanje' za drugu kaznenu godinu.

Na pitanje je li Siscia platila išta više, Baltić je ponudio direktan odgovor:

– Platili smo troškove organizacije utakmice koju nismo igrali, mislim 2-2.500 eura.

Na ovaj pomalo sretan ili spretan način, Siscija je spasila sezonu u koju je ušla s velikim ambicijama, s igračima Zagreba i izbornikom Golužom na klupi. Goluža je otišao nakon SP-a u Švedskoj, nakon nekoliko loših rezultata i nevjerojatnog poraza u osmini finala Kupa od Bjelovara kada se prosulo 26:21 u zadnjih 5 minuta.

Europa je uvijek motiv više, a Challenge kup natjecanje gdje Sisica itekako može nešto reći. Pod uvjetom da ostane momčad na okupu, a kako stvari stoje to bi se moglo i dogoditi. Mate Svalina, razigravač, bi otišao samo u slučaju ponude iz vani, pivot Bjeliš bi trebao ostati, valjda i ljevak Džono, dok klub ima dogovor o suradnji sa Zagrebom, čija su tri igrača ove sezone bila u Sisku (Špelić, Sokolić i Šprem).

M. K. 

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *