EP na pesku: Porazi Srbije, Hrvati startovali sa dve pobede - Balkan derbi u 14h - Balkan-Handball.com
Naslovna Balkan EP na pesku: Porazi Srbije, Hrvati startovali sa dve pobede – Balkan derbi u 14h

EP na pesku: Porazi Srbije, Hrvati startovali sa dve pobede – Balkan derbi u 14h

zika.bogdanovic
0 komentar

Evropsko prvenstvo u rukometu na pesku počelo je dobro po branioca titule Hrvatsku, a takvim startom se ne mogu podičiti srpski „Orlovi“. Hrvatska je u dva uvodna meča sa po 2:0 savladala Ukrajinu i Tursku, dok je Srbija poražena od Mađarske 1:2, a kasnije i od Ukrajine 0:2.

Balkanski derbi očekuje nas već danas od 14 časova kada se sastaju Hrvatska i Srbija, a zatim do kraja dana, dobićemo i epilog grupe, odnosno, četiri ekipe koje će u četvrtfinale.

1.Croatia2204 – 04
1.Ukraine2204 – 04
1.Hungary2204 – 14
4.Serbia2021 – 40
4.Turkey2020 – 40
4.Sweden2020 – 40

Luka Marinović, golman srpske reprezentacije:

–          Protiv Mađarske smo izgubuli posle loše odigranog prvog perioda, a u drugom smo odigrali agresivnije u odbrani, što nam je omogućilo da pobedimo i zasluženo uđemo u „shoot-out“ u kome su Mađari pokazali viši kvalitet. U drugom meču nismo mogli da pariramo kvalitetnijim Ukrajincima i rezultat je samo odraz situacije na terenu.

–          Otvaranje EP je privuklo veliku pažnju publike i čini se da će ovo Prvenstvo biti najposećenije do sada, obzirom da su od prvog dana tribine pune publike. To je možda i bilo za očekivati imajući u vidu da je Randers pravi „rukometni grad“, a i Danska rukometna zemlja“, kao i da su mečevi na Prvenstvu od prvog dana puni spektakularnih poteza.

Za razliku od Hrvata, Hrvaticama neće biti lako da ostanu u evropskom vrhu i odbrane titulu iz Umaga od pre dve godine. To su pokazala i dva poraza na početku turnira od Ukrajine 2:1 i Rusije 2:0.

Sve informacije sa Evropskog prvenstva u rukometu na pesku mogu se dobiti na web stranici (http://www.dhf.dk/Aktiviteter/ebhc2013) i FB (https://www.facebook.com/europeanbeachhandball?ref=hl). Svi mečevi koji budu igrani na centralnom terenu biće prenošeni putem internet live stream-a na adresi http://kanalsport.dk/livestream, dok će po prvi put, biti moguće i praćenje uživo svih rezultata na live ticker aplikaciji http://ticker.ehf.eu/

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball

 

Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball