Favoriti padaju u Nemačkoj, Nikola Blažičko: Teško da bilo ko može ugroziti Kil – Balkan-Handball.com
Balkan-Handball.com

Favoriti padaju u Nemačkoj, Nikola Blažičko: Teško da bilo ko može ugroziti Kil

Padaju favoriti u Nemačkoj. Nema više neporaženih ekipa u Bundesligi posle 10 odigranih kola, a u Kupu je zvanični evropski šampion HSV eliminisan u drugom kolu. Kapiten jedne od onih ekipa, koje su umešale prste u šampionsku trku velikih pobedom nad Rajn Nekar Levenom, Nikola Blažičko (36, na slici desno) iz Libekea, govori za Balkan-Handball.com o početku sezone:

– Odigrali smo interesantnu utakmicu. Trebalo bi uzeti u obzir, naravno, da je RNL samo 48 sati ranije odigrao utakmicu Lige šampiona, kao i da su doputovali bez Petersona i Stojanovića. Kada tome dodamo gostujuće teren i našu veoma borbenu odbranu, postoje si preduslovi za pozitivan rezultat – komentariše pobedu svog tima Blažičko, a na pitanje, da li neko može ugroziti Kil ove sezone, kaže:

– Sezona će biti interesantnija nego prošle godine, ali će teško neko ugroziti Kiel. Iako su Flensburg, Hamburg, RNL i Berlin jači nego prošle sezone i zaista igraju dobro, veliko je pitanje, ko od njih ima snage i odgovornosti da preuzme ulogu favorita i napadne Kiel?

Ko će ispasti ove sezone?

– Vodiće se velika borba. Činjenica da ispada tri kluba, proširuje popis kandidata na barem 6-7 ekipa, a po mom mišljenju najveći problem u toj borbi za opstanak su oscilacije u igri i rezultatima, pa se do kraja sezone neće znati koje tri ekipe će ispasti iz lige.

Kako gura Libeke? Doveli ste novog trenera letos, Dirka Bojhlera, krenuli pripreme pre svih bundesligaša…

– On je dugogodišnji bundesligaški igrač i sama ta činjenica govori sama za sebe. Germanski pristup radu i obavezama ne dozvoljava ni najmanje opuštanje. Ponekad mislim da se pripreme nisu ni završile (smeh).

KAko si zadovoljan svojim odbranama?

–  Imam puno poverenje trenera, započinjem gotovo svaku utakmicu, ali moram pohvaliti i svog kolegu Semischa, koji je pokazao da poseduje veliki potencijal.

Ističe ti ugovor na kraju sezone. Kakva je situacija oko toga, želiš li da ostaneš?

– Moja porodica i ja smo dosta vezani za Libeke. Želja nam je svakako da ostanemo. Međutim, za sada nema još nekog konkretnog dogovora oko nastavka, pa vredi sačekati razvoj situacije – kaže bivši hrvatski reprezentativac.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *