Balkan-Handball.com

Marin Šego ponovo „brani“ Hrvatsku: Uvek je bilo „možda ću opet“ u glavi…

Ko čeka, taj i dočeka svoju šansu. Tako nekako glasi poslovica koja se ispostavila istinitom kada je u pitanju Marin Šego. Jedinica Hrvatske dugo nije bio u planovima vezanim za državni tim, iako kvalitet nije bio sporan (igrao u Visli Plock i PGE Vive Kielceu sa kojim je 2016 osvojio EHF Ligu šampiona), a posle SP 2011 u Švedskoj, godine su prošle dok ponovo nije dobio šansu. Momak iz Međugorja (33), imao je briljantnu 2018. godinu u dresu mađarskog PIk Segeda, u kome je bio jedan od najbitnijih aktera velike pobede nad Vespremom u finalu plej-ofa.

Tim iz Segedina igra odlično na svim frontovima, Šego brani na visokom nivou, reklo bi se u životnoj formi. Da li se to tako može reći, pitali smo Marina pred sam put za Minhen, gde Hrvatsku čekaju borbe u okviru grupe B…

 • Otprilike nekako tako. Bila je dobra prošla sezona, i ova je odlična. Osvojili smo titulu posle 11 godina, pobedili Vesprem. Nastavili smo u istom ritmu, nepobedivi u prvenstvu, a u grupi EHF Lige šampiona nalazimo se na drugom mestu iza Pariza. To je izuzetan rezutat za klub.

Dugo te nije bilo u reprezentaciji. Da li si se već oprostio da ćeš zaigrati ponovo za Hrvatsku?

 • Sigurno, bile su pale tenzije, par godina nisam bio u reprezentaciji, ali uvek je postojalo ono „možda ću opet“. Došlo je moje vreme, došlo je mojih pet minuta. To je to. Srećan sam zbog toga.

Po prvi put Hrvatska od javnosti nije viđena u borbi za medalje. Da li je to dobra stvar, kako vi to komentarišete unutar ekipe?

 • Činjenica je da tako javnost priča, ali naravno da u ekipi postoji žar za najviše rezultate i velike pobede. Dobro smo trenirali ovih 15-20 dana, spremni smo za jedan dobar turnir, verujem u to.

Svi potenciraju Domagoja Duvnjaka kao momka od koga Hrvatska zavisi. Kako ti to procenjuješ, jel spreman?

 • Dule je imao puno problema proteklih godina, koleno, list. Sada je OK, verujem u njega, nadam se da će odigrati kako se to od njega očekuje.

Island vas čeka na startu…

 • Gledali smo ih, spremamo taktiku, bitna utakmica na startu turnira, to svi znaju. Jako dobra ekipa sa Palmarsonm na čelu koji sve diriguje. Ima još par igrača koji ga izuzetno dobro prate, nisu bezazleni, moramo to odraditi maksimalno.

Ko će u Keln iz Minhena?

 • Sigurno Španija. Oni će biti sa nama, imaju dobrog trenera, pojedince…

Radiš sa Špancima, sigurno znaš zašto su toliko dobri…

 • Radio sam godinama sa Talantom, sada Pastorom treću sezonu. Žive rukomet 25 sati dnevno, non stop, svakog protivnika gledaju po 100 puta, ništa ne prepuštaju slučaju. Svaki klub koji nešto napravi ima Španca na čelu. To se sada lepo vidi u evropskom rukometu.

Ko su favoriti za pehar?

 • Francuzi igraju 100 godina kao favoriti, Norvežani mogu da prikažu vrlo dobar rukomet, Nemci, Španci. Uvek se vrte ista imena.

Nema Omejea, nema Šterbika, nema nikog da se izdvaja što se tiče gol linije?

 • Došlo je do smene generacija na golu, videćemo kada prvenstvo se odvija na šta će ličiti i ko će se izdvojiti.

HEP Kup sa Crnom Gorom i Italijom je poslužio da „ne vidimo ništa“…

 • Slažem se, to nisu reprezentacije na svetskom nivou. Nismo mogli da vidimo kakvi smo, čekamo Island da vidimo gde smo i šta smo.

POČETAK U TURIZMU

Međugorje, poznato mesto među hodočasnicima, rodni je grad Marina Šega. Mesto u Hercegovini sve je razvijenija lokacija i kada je u pitanju sportski turizam, a sve to je hrvatski reprezentativac prepoznao i krenuo u porodični biznis.

 • Gradili smo hotel „Tau“ prethodne tri godine i otvorili ga u petom mesecu prošle. Međugorje je kao stvoreno za sportski turizam, ne samo verski. Mesto raste iz godine u godinu na turističkoj mapi i razvija se u svakom smislu. Mogu reći da su sportisti preplavili Međugorje, Dinamo je tu svake godine na pripremama. U skladu sa tim, nadam se da će i investicija biti uspešna – kaže Marin. 

FOTO: HRS

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *