Goluža: Uspeli smo da podelimo minutažu - Vujović: Tatran puno kvalitetniji - Balkan-Handball.com
Naslovna Balkan Goluža: Uspeli smo da podelimo minutažu – Vujović: Tatran puno kvalitetniji

Goluža: Uspeli smo da podelimo minutažu – Vujović: Tatran puno kvalitetniji

zika.bogdanovic
0 komentar

PIŠE: Kristina Krstić

Nisu igrači Železničara prodali skupo kožu u meču sa Tatranom. Nisu se čak ni mnogo potrudili. Posle solidnog izdanja u Zagrebu malo ko je očekivao da će slovački tim sa +11 otići iz Čaira.

Čestitao bih ekipi Tatrana na zasluženoj pobedi. Kaže se da ekipa igra onoliko koliko joj protivnik dopusti. Mi smo i pored njihovog evidentnog kvaliteta apsolutno podbacili. Nismo ispunili nijedan zahtev koji je trener tražio od nas pre utakmice. Zašto je to tako treba da se pogledamo u oči i da vidimo. Ostaje nam da nastavimo da treniramo i da u sledećoj utakmici pokažemo da je ovo bio samo jedan loš dan i da se ovako nešto više neće ponoviti, ističe kapiten Želje Andrija Mađar.

Uzrok za ubedljiv poraz trener Nišlija Veselin Vujović vidi u velikom broju tehničkih grešaka, koje je njegov tim načinio.

Sasvim zaslužena pobeda Tatrana pokazali su od prvog do poslednjeg minuta kako se odnosi prema igri. Koliko su se maksimalno zalagali u svakom detalju od prvog do poslednjeg minuta. Možda nama napad nije išao loše imali smo previše tehničkih grešaka i jako malo golmanskih odbrana u drugom delu. Sa toliko velikim brojem grešaka ne može mnogo da se uradi. Sastali smo se sa ekipom koja je učesnik Lige šamopina. Igraju jako dobro, sa jako dorbim sastavom. Pokzali su se kao jako dobar model, na koji bismo mogli da se ugledamo u budućnosti, ako budemo imali prilike.

Domaći su od starta grešili, a na pitanje da li bi rezultat bio drugačiji da su neke od greška iskorenjene na vreme strateg Nišlija odgovara.

Ne puno, možda bi mi imali veću motivaciju, jer nije isto igrati kod dva i sedam razlike za protivnika. U ovom trenutku je Tatran puno kvalitetnija ekipa od nas, sa puno kvalitetnijim pojedincima. Svoju snagu su pokazali kada su izgubili kući od Sportinga, a onda ga odmah pobedili u gostima igrali sjajnu utakmicu. Vratili su im se sada igrači koji do ovih utakmica nisu igrali, koji imaju specifičnu težinu u ekipi. Imaju na svim pozicijama dobre igrače. Isti bi bio rezultat dva-tri gola gore – dole, ne menja to ništa. Oni imaju druge ciljeve i ja im želim puno sreće, mi imamo svoje ciljeve videćemo ko će otvariti svoje, zaključuje Vujović.

Sa druge strane njegov kolega Slavko Goluža zadovoljan je pobedom i ističe da su oni svoj cilj ispunili.

Čestitao bih mojim igračima na igri nije nam bilo lako da se pripremimo za ovu utakmicu. Došli smo sa puta odradili jedan trening u Prešovu. Bogu hvala na kraju smo uspeli podeliti i minutažu. Mi smo se tek na ovoj utakmici koliko-toliko kompletirali i drago mi je da sam imao priliku da dam minutažu svima. Bila je dobra i dinamična utakmica, ima tu detalja sa kojima nisam zadovoljan. Iskuljučivo igri jedan na jedan u odbranbenom segmentu, mislim da tu možemo još puno bolje odigrati. Moramo na tome poraditi. Imamo dva dana da se pripremimo za Bešiktaš i idemo odigrat dobru utakmicu, poručuje on.

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar

Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball