Grupa C (Novi Sad): "Furija" na "domaćina", Hrvatice otpisane? - Balkan-Handball.com
Naslovna Balkan Grupa C (Novi Sad): „Furija“ na „domaćina“, Hrvatice otpisane?

Grupa C (Novi Sad): „Furija“ na „domaćina“, Hrvatice otpisane?

Zorica Radojkovic
1 komentar

GRUPA C (NOVI SAD)

ŠPANIJA

Četiri polufinala i tri medalje su bilans Španije sa pet poslednjih velikih takmičenja. Od kada su na EP 2008 zakoračile na veliku scenu, opstaju u vrhu. Bronze iz Brazila i Londona sijaju zlatnim sjajem, ali generacija Mange, Agilar, Navaro, Pene, Fernandez i Martin, je u najboljim godinama i puna samopouzdanja. Pojačana dojučerašnjom Portugalkom razornog šuta, Barbosom, u Srbiji se neće zadovoljiti „malim finalom“.

HRVATSKA

Od potencijalnog osvajača medalje do prvog kandidata za povratak kući posle prve faze. Nevolje hrvatske ženske reprezentacije ne prestaju. Počelo je sa povredama Penezić i Tatari, nastavilo se sa otkazima Arslanagić, Horvat i Pušić, odnosno nesrećnom slučajem Lovrić, da bi poslednji dani priprema doneli novi problem – povredu Grubišić. Canjugina želja je brza igra, sa agresivnom 5-1 odbranom kojom će parirati renomiranim rivalima u Novom Sadu. Za nešto više trebaće im najbolje od iskusnog kostura koji čine Elez, Zebić, Petković, Milanović-Litre i Jelčić.

MAĐARSKA

Mađarice su na velikoj prekretnici. „Domaći“ teren u Novom Sadu može označiti prekid očajne serije neuspeha reprezentacije koja sa tri medalje na evropskim prvenstvima spada medju uspešnije nacije. U nogama Tomori, Gorbic, Szuzanski, Kovacic, Her ili Suzanski je odlična polusezona. Najavljivana kao potencijalno iznenadjenje, Triscuk zbog povrede nije imala sreće da debituje u Srbiji za novu domovinu. A da li je Norvežanin Bohn doneo dovoljno neophodne energiju za budjenje ekipe i da li će Gorbic svoju magiju staviti u službu kolektiva, pokazaće već grupna faza.

NEMAČKA

Pokazalo se da od odlaska Jurak, Nemačka još uvek nema lidera ni igračicu koja  rešava utakmice. Velika rukometna nacija već nekoliko godina nema pokriće da puca visoko niti to radi. 13. mesto sa prošlog evropskog prvenstva je najgori plasman u istoriji i cilj ekipe koju sa klupe vodi mladi Danac Jensen, biće popravljanje tog utiska. Poput Hrvatica, i Nemice će u Novi Sad sa neplaniranim sastavom. Povrede nosilaca igre, Klein, Muller, Melbek i Nadgornaje stavile su na ledja Woltering, Althaus,Steinbach i Wohlbold neminovno veliki teret.

Raspored:

4.decembar:

Nemačka – Španija (18.15)

Hrvatska – Madjarska (20.15)

5.decembar

Španija – Hrvatska(18.15)

Madjarska – Nemačka (20.15)

7.decembar:

Madjarska – Španija (18.15)

Hrvatska – Nemačka(20.15)

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball

 

Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball