Grupa A (Beograd): Sezona lova na norveški "skalp" - Balkan-Handball.com
Naslovna Balkan Grupa A (Beograd): Sezona lova na norveški „skalp“

Grupa A (Beograd): Sezona lova na norveški „skalp“

Zorica Radojkovic
1 komentar

GRUPA A (BEOGRAD)

NORVEŠKA

Rukometne kraljice i miljenice nacije. Zlatne devojke sa severa pokorile su odavno rukometni svet i nemaju nameru da silaze sa prestola. Specijalnost su im postali kontinentalni šampionati na kojima su vezale četiri uzastopna zlata. Trostruku krunu(OI, SP, EP) nije lako nositi. Uvek neko želi da im skine bar jednu. Pokazalo se da je to vraški težak posao jer čak ni smenu generacija u tom sistemu ne možete računati kao slabost. To što u sastavu ima ili nema jedne Hamerseng, Larsen, Johansen ili Nostvold, što su Kurtovic i Mork povredjene, Grimsbo trudna, ne menje ništa. Ne brinite, tu su sestre Lunde, Loke, Riegehuth, Suland, Breivang, Herem i nestašna Edin. Sve i dalje funkcioniše kao švajcarski sat. Lovci na norveški „skalp“ – prvo pokvarite sat.

SRBIJA

Jesu li Srpkinje stasale da se nose sa najboljima? Činjenice govore da individualno jesu. Kao reprezentacija, tek treba da se dokažu. Neiskustvo, mladost, nedostatak jakih utakmica o čemu godinama slušamo, više ne postoje kada se pogledaju individualni učinci Lekić, Popović, Filipović, Damnjanović, Tomašević, Dmitrović, Pop-Lazić, Krpež ili Liščević u svojim klubovima. O Erić ili Ognjenović da ne govorimo. U svojoj zemlji pred svojim navijačima grudi pucaju i oči lako zasijaju. Zato nevidjen motiv i ogromnu želju treba usmeriti i pretočiti u dešavanja na terenu, ali na pravi način. A to i jeste najveći izazov u dosadašnjim karijerama svake srpske reprezentativke i stručnog štaba.

UKRAJINA

Redovni učesnik evropskih šampionata sa bilansom od jedne medalje osvojene pre 12 godina. Ta stara garda donela je i drugu medalju u istoriji, bronzu na OI u Atini. Sada je drugačije. Ukrajinke nemaju rukometne zvezde ni postojanost, a opet su potencijalna opasnost. Setimo se da su u kvalifikacijama za prošli EURO recimo imale remi i pobedu protiv Rumunije. Rumunke su onda uzele medalju u Skandinaviji, a Ukrajinke prvo pregazile i poslale Nemačku kući, a zatim se zadovoljile 12.mestom. Igračice od kojih najviše zavisi, Pidpalova, Parhomenko, Managarova, Borščenko, Nikolaenko i Lajuh karijere uspešno grade van zemlje, ali se u službu reprezentacije rado stavljaju.
ČEŠKA

Najveća nepoznanica prvenstva. Ne bez razloga, ovo je prvo pojavljivanje Češke na velikim takmičenjima posle devet godina pauze, a najbolji plasman im je osmo mesto iz Danske pre deset godina. Ipak, iza sebe su u kvalifikacijama daleko ostavile i Austriju i Sloveniju. Nedavno pobedile i Nemačku. Iako imena Hremkove, Černe, Poznarove, Ranikove ili Lazumove ne znače mnogo van Češke, medju 16 najboljih evropskih selekcija niko nije zalutao.

Raspored: 

4.decembar:

Ukrajina-Češka(17.45)

Srbija-Norveška(20.15)

6.decembar:

Srbija – Ukrajina (18.15)

Češka -Norveška (20.15)

8.decembar:

Ukrajina – Norveška (18.15)

Srbija-Češka (20.15)

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball

 

Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball