HANDBALL ARENA - Červar poručio: Nismo se odrekli naših snova - Balkan-Handball.com
Naslovna Balkan HANDBALL ARENA – Červar poručio: Nismo se odrekli naših snova

HANDBALL ARENA – Červar poručio: Nismo se odrekli naših snova

zika.bogdanovic
0 komentar

Handball Arena, rukometna konferencija, održana je u Zagrebu, na kojoj su učesnici pokušali da pruže bilo kakvu projekciju budućnost, apsolutno neizvesne zbog pandemije korona virusa koja je pogodila svet.

O izazovima, aktivnostima i budućnosti hrvatskog rukometa govorili su predsednik HRS Tomislav Grahovac, generalni sekretar HRS Damir Poljak i selektor muške reprezentacije Hrvatske, Lino Červar. 

Tomislav Grahovac, predsednik HRS-a:

– Mi sa svoje strane poduzimamo sve što je god moguće i ponašamo se kao da će rukometna sezona početi onako kako smo planirali. Odnosno, predviđeni termin je 26. i 27. rujna za Paket 24 Premijer ligu i 1. HRL za žene. Nakon toga, u listopadu bi trebale početi sve ostale lige, a vidjet ćemo, hoćemo li s obzirom na Covid, uspjeti ostvariti taj plan. Nadam se da će nam Covid dozvoliti da se možemo natjecati.

Damir Poljak, gen-sek HRS-a:

  • Mi smo iskoristili ovu stanku kako bismo napredovali na nekim drugim poljima, kad već ne možemo održavati natjecanja na terenu. Prije svega, radimo na digitalizaciji kompletnog sustava kako bismo svima olakšali sudjelovanje u ovom sportu, zatim razvijamo marketinške potencijale, a sve u svrhu popularizacije i poboljšanja hrvatskog rukometa. Mi smo optimisti, optimizam nas nikad ne napušta. Pratimo preporuke nadležnih tijela, straha nema, ali moramo biti oprezni i svi se nadamo boljem sutra.

Lino Červar, selektor:

  • Kad se korona tek pojavila, bio sam u jednom šoku. Nije lako kada ti u osvit zore propadaju snovi, to nikome nije lako. Mislim da mi nismo napustili naše snove, mi se nismo odrekli naših snova i idemo dalje. Koliko god mi je to sve bilo nevjerojatno, u životu se ipak takve stvari događaju. Treba biti skroman, pozitivan i znati da se svi moramo boriti, s pozitivnim stavom. Onda mislim da će sve doći na svoje. Što se tiče seniora, očekuje nas iscrpljujući raspored za nastavak natjecanja. Zahtjevi su veliki, a puno ljudi traži pobjedu, traži uspjeh, ali pritom zaboravljaju kroz što smo prošli. Onaj koji se bavio sportom zna koliko je teško doći do vrha, to je jedan život posvećen uspjehu. Koristim priliku da pošaljem svima poruku nade i ohrabrenja, baš svima, svim igračima, igračicama, ljubiteljima rukometa, navijačima u domovini i u inozemstvu i da se što prije vidimo na terenu i na tribinama!

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball