KOLUMNA ŽIKE BOGDANOVIĆA: Lino, Vuja i Psihomodo Pop - Balkan-Handball.com
Naslovna Analize KOLUMNA ŽIKE BOGDANOVIĆA: Lino, Vuja i Psihomodo Pop

KOLUMNA ŽIKE BOGDANOVIĆA: Lino, Vuja i Psihomodo Pop

zika.bogdanovic
5 komentari

“O slatka, slatka, mala Ramona, velike oči kao crkvena zvona“ odzvanjalo je na konferenciji za medije pre duela Zagreba i Metalurga. Izgleda da je ljubav između Veselina Vujovića i „oca“ hrvatskog rukometa na pravom medenom mesecu posle Kila, pa se tako nehotice izvrću stihovi i onog drugog Gopca – onog luđaka iz Psihomodo Popa – Davora. Naravno, kada se spomene ta „čarobna“ reč u rukometu, kojom se pokušava nadoknaditi objektivni hendikep našeg sporta, koji ne obiluje baš nekim stručnim „pik and rol“ terminima, novinari se tiho nasmeju, jer bar suštinu onoga što je pesnik hteo da kaže, ne moraju da zapišu. A, zapamtiti, nikad lakše!  Oko naslova nema dileme. Rešite ga kao na slagalici. Četiri slova, prvo M, poslednje, A.

Reče mi juče Filip Mirkulovski „nedostaje Vuja na klupi Vardara“, i stvarno, onaj Španac, Raul, kao da je pao „s Marsa“ kada se igra derbi. Čovek je anesteziran od „onog našeg“. Nekada je sve frcalo od duela Červara i Vujovića. To su bili mečevi za sebe, jednog od najvećih trenera svih vremena i jednog od najvećih igrača u istoriji rukometa.  Jedno su igrali crveni i plavi, a drugo dve ličnosti, olimpijski i svetski šampioni – gromade. U tome je uspešniji bio Lino, pobedio je 3:1 u titulama, etablirao Metalurg u Ligi šampiona, dok je Vardar bio u senci, uvek nekako tragičan u evropskim kupovima, tako da se u „Autokomandi“ u godinama dominacije više slušao onaj Gopčev „Seksi Magazin“ od „male Ramone“.

Lino i Vuja ne slušaju iste ploče. „Novi val“ nije bio predmet interesovanja „malog čoveka iz Istre“. Ima u tome i toga što je „Mago di Umago“ stariji od kolege nekih deset godina, ali i u objektivnoj činjenici da je pre pet godina otišao od Zorana Gopca u južnije krajeve. Tamo ga je dočekao Vujović, koji mu nije oprostio dominaciju, što se može videti iz svake izjave, pa i onih koje su vezivane za Červara kao potencijalnog selektora Srbije. No, iako se poslednja piše, a tu titulu je osvojio Vujović pre odlaska iz crveno-crnog univerzuma, čini se da novi trener Zagreba, neće propustiti priliku da naplati „stare dugove“ u subotu svom dragom kolegi.

A u subotu, „Arena“ će se tresti od bubnjeva sa zvučnika. Možda na zagrevanju uleti sa razglasa i „mala Ramona“. Ko će ga znati. Čisto da se i jedni i drugi podsete šta je potrebno za pobedu – nešto malo belih bubrega, preponskih žlezdi, itd….

Možda vam se dopadne

5 komentari

Ibrakadabra 11/10/2014 - 01:06

Bravo za Tekst ,Odlican ko i uvek !!!

Odgovori
Vlatko 12/10/2014 - 11:06

Ziko, sjajnu stvar bi uradio kad bi na sajt postavio snimke time-out-a Zagrebacke momcadi…
Veoma je interesantno kako veliki srbin, crnogorac, makedonac a sada i hrvat, Vuja, tecno govori hrvatski…. Decki krizajte, vanjski spoljni,….

Za pare, ako treba i mongolac ce biti. :-)))

Odgovori
D 13/10/2014 - 18:36

Pa ne vidim u cemu je problem ako govori hrvatski…u Hrvatskoj je, svi igraci su Hrvati…lijepo od njega da se trudi.

Odgovori

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball

 

Adblock Detected

Please support us by disabling your AdBlocker extension from your browsers for our website.