Balkan-Handball.com

Hladnokrvni Vid Miklavec: Zbog ovoga smo se odrekli leta!

Ogromnu ulogu u pobedi nad Švedskom vrednom polufinala imao je Vid Miklavec. Kada je delovalo da su Slovenci popustili i da će teško izdržati borbu do kraja, mladi plejmejker koji je sjajnim partijama u Izoli zavredeo interesovanje Uroša Zormana i Trimo Trebnja, ušao je na teren sa osmehom na lici, doneo neophodnu stabilnost, golovima i asistencijama trasirao put Slovencima ka završnici turnira.

-Šta da kažem, presrećan sam. Zbog ovoga smo se odrekli celog leta, naporno smo trenirali sa ambicijom da se plasiramo u polufinale, i uspeli smo, tako da je zadovoljstvo ogromno. Svaki naš igrač je o ovome sanjao. Protiv Španaca nam je fortuna okrenula leđa, ali nam se vratila kada je bila još potrebnija, mada smo polufinale zaslužili na terenu. Dugujem zahvalnost treneru i saigračima koji su imali poverenja u mene i kada me je išlo i kada me nije išlo, nadam se da sam ga opravdao – rekao je Miklavec.

Selekcija Slovenije će u polufinalu igrati protiv domaćina Hrvatske, u petak od 20.00. U prvom polufinalu, od 17.30 sastaće se Nemačka i Španija. 

Foto: Uroš Hočevar/kolektiff

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *