EP juniora: Danska prejaka, Slovenija ispala iz borbe za Top 8 – Balkan-Handball.com
Balkan-Handball.com

EP juniora: Danska prejaka, Slovenija ispala iz borbe za Top 8

U odlučujućoj utakmici za prolaz u narednu fazu Evropskog prvenstva juniora (U20) u Portugalu, reprezentacija Slovenije poražena je od Danske 27:34 (15:17). Zajedno sa Skandinavcima, u drugi krug idu i Mađari, koji su razbili Farska Ostrva 40:21 (19:8).

Momci Saše Prapotnika držali su se do same završnice prvog poluvremena, odnosno rezultata 15:15. Međutim, od tada je počela danska dominacija. Kraj prvog i početak drugog dela, periodi su igre tokom kojih je stvorena nedostižna prednost. 

Od rezultata 21:16, Slovenija nije uspela da ozbiljnije zapreti rivalu. Po običaju, najefikasniji u Sloveniji bili su Čirović (8) i Janc (7), dok je Arnoldsen sa osam bio najbolji kod pobednika. Velika je bila razlika i u golmanskom učinku – danski tandem sakupio je deset intervencija više (15-5).

Danska je tako završila kao prva u grupi i prenela dva boda, uprkos šokantnom porazu od Farana na otvaranju turnira.

Slovenci će se tako boriti za plasman od 9. do 16. mesta, baš kao Hrvatska i Crna Gora. Jedini balkanski predstavnik u nastavku puta ka odličjima mogla bi biti Srbija, kojoj ja za plasman u drugi krug i prenos maksimalna dva boda, dovoljan remi sa Italijom (20.30).

 

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *