Balkan-Handball.com

HRS o domaćinstvu SP 2025: Da decu vratimo sportu

Dan posle dobijanja domaćinstva SP 2025 za muškarce zajedno sa Danskom i Norveškom, Hrvatski rukometni Savez održao je konferenciju za medije na kojoj su, usled kašnjenja iz Kaira predsednika Saveza Grahovca i gen-seka Poljaka, govorili direktor marketing Silvijo Njirić i direktor SEHA Gazprom lige Siniša Ostoić. 

“Mi u HRS-u smo nemirna duha. I stalno tražimo nove izazove. Tako smo u jednom razgovoru spomenuli, a onda i vrlo brzo počeli razrađivati ideju SP 2025. godine u Hrvatskoj. Kako je to natjecanje s 32 reprezentacije i organizacijski je jako zahtjevno, razmišljali smo da pronađemo partnere koji su spremni ući u taj projekt. I tako smo došli do još dvije velike rukometne nacije Danske i Norveške. Dogovorili smo se praktički za pola sata – rekao je Njirić.

Siniša Ostoić, direktor SEHA – Gazprom lige:

„Naša misao vodilja je da djecu vratimo sportu, odnosno u dvorane. Blagodati suvremene civilizacije, a posebno digitalno doba prikovali su ih za stolice i fotelje u dnevnim boravcima, i sobama. Mi ih želimo pokrenuti, dovesti u dvorane, dati im priliku da se bave sportom, da promiču zdrav, a ne sjedalački način života, jednom riječju da budu zdrava djeca. To je teška i izazovna zadaća, ali smo spremni dati sve od sebe da se to promijeni.“

Jedno polufinale će se igrati u Hrvatskoj, a finalni meč odigraće se u Norveškoj.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *