Hrvatice bolje, Lekić- "Ovo nije igra koju želimo"; Bošković- "Sve se nekako poklopilo" - Balkan-Handball.com
Naslovna Balkan Hrvatice bolje, Lekić- „Ovo nije igra koju želimo“; Bošković- „Sve se nekako poklopilo“

Hrvatice bolje, Lekić- „Ovo nije igra koju želimo“; Bošković- „Sve se nekako poklopilo“

Zorica Radojkovic
1 komentar

Konferenciju za medije posle meča otvorila je golmanka Hrvatske, Marta Žderić koja je sigurnim odbranama davala vetar u leđa svojoj ekipi:

-Čestitam Srbiji i svojoj ekipi na dobroj utakmici. Odigrale smo odlično prvo poluvreme, bile bolje, a u drugo smo ušle onako kako selektor ne voli. Srećna sam što smo pobedili ovde u Srbiji, ali mi je jako žao što ne idemo na Svetsko prvenstvo. Želim Srbiji sreću da osvoji medalju.

Kapiten srpskih rukometašica, Andrea Lekić:

-Čestitke reprezentaciji Hrvatske na odličnoj utakmici. Što se nas tiče, definitivno ovo nije igra koju želimo da prikažemo na Svetskom prvenstvu. U prvom poluvremenu smo gubili sedam razlike uz istina, dobru odbranu Hrvatske, ali pre svega našu lošu kretnju i statičnost u napadu. Dosta izgubljenih lopti. Odbrana bez potrebnog nivoa agresivnosti. Tek u drugom poluvremenu smo pokazali kako naša odbrana može i mora da funkcioniše. To moramo da radimo od prvog minuta, a ne da čekamo da gubimo sedam razlike jer smo mnogo snage potrošili da ih stignemo. Ova utakmica nam je svakako bila dobra provera, a iskreno se nadam da se rezultat iz prvog poluvremena više nikada neće ponoviti.

Selektor Hrvatske, Vladimir Canjuga:

-Odigrali smo svetsko poluvreme, kao u kvalifikacijama u Francuskoj, ali nažalost nismo uspeli to ponoviti u revanšu i neće nas biti na prvenstvu. Srbija je umorna i sprema se za prvenstvo, mi smo odigrali dosta na svežinu. Mislim da smo odigrali fenomenalnu odbranu 5-1. Želim Srbiji da osvoji medalju, a dogodine u Hrvatskoj da je osvojimo mi.

Selektor Srbije, Saša Bošković:

-Na utakmici je bilo loše kretanje u napadu. Zadovoljan sam kako su devojke odigrale drugo poluvreme, ali Hrvatska se ne može pobediti sa jednim poluvremenom. Prvo poluvreme nije bilo ono što možemo, sve se nekako poklopilo, manjak odbrana golmana i loša odbrana i sve je to uticalo na konačan rezultat. I nismo uspeli da pokažemo najbolje. Hvala Hrvatskoj što je došla da odigra sa nama utakmicu.

 

Možda vam se dopadne

1 komentar

samokažem 01/12/2013 - 01:43

Da se ponovi drugo poluvreme,pa da igramo kako treba! :) Biće bolje, uz vas smo!

Odgovori

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball

 

Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball