Hrvatice se spremaju u Varaždinu, Canjuga: Tri dana priprema, a grlo već otišlo - Balkan-Handball.com
Naslovna Balkan Hrvatice se spremaju u Varaždinu, Canjuga: Tri dana priprema, a grlo već otišlo

Hrvatice se spremaju u Varaždinu, Canjuga: Tri dana priprema, a grlo već otišlo

zika.bogdanovic
0 komentar

Istorijsku šansu ima generacija hrvatskih rukometašica predvođenih selektorom Vladimirom Canjugom na predstojećem Evropskom prvenstvu u svojoj zemlji. Švedska, Holandija i Nemačka biće rivali Hrvatske u preliminarnoj fazi u Varaždinu. Tatari, Penezić i društvo, već su tamo, vredno rade i sanjaju medalju:

– Tri dana smo u Varaždnu, a grlo mi je već načeto što znači da se radi na veliko. Okupili smo se u ponedjeljak u raštrkanom vremenu jer su Podravka i Lokomotiva igrali Ligu prvakinja. Lokosice su stigle oko 23 sata, dok je Podravka stigla u 19 sati i nisu išle na prvi trening već kod fizioterapeuta. Prvi trening smo odradili s osam igračica. Radimo na obrani i izdržljivosti, moramo odmoriti cure, ali i držati fizičko opterećenje na visokom nivou – rekao je Canjuga i dodao:

-U četvrtak su cure slobodne, doći će malo u grad na kavu, da se prošeći i da Varaždinci vide da se nešto događa. Slijedi nam potom ciklus od četiri specijalizirana treninga, četiri s kadetima GRK Varaždina i četiri s onima iz Ivančice Ivanec. Dakle, radi se o pucačima s visinom koji mogu parirati našim curama koje će igrati u trojkama i četvorkama da možemo simulirati obranu, dakle, kako bi Penezić, Bašić i Mičijević istrenirale pucački dio treninga. To je praksa koju godinama provodimo. U petak ćemo imati dva treninga i u subotu ujutro jedan lagani treninga budući da je u 17 sati generalna proba s Crnom Gorom. Bit će to utakmica punih sastava, a u nedjelju slijedi utakmica zatvorenog tipa s istim protivnikom – rekao je hrvatski selektor i prokomentarisao povrede svojih igračica:

-Tatari je pala na kuk protiv Budućnosti, Penezić je dobila udarac u rebra i imamo tri, četiri sitne povrede, Grubišić, naime, muči koljeno, no molim Boga da do početka sve bude u redu, da se dobro pripremimo i odmorimo.

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar

Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball

 

Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball