Mange i tehničke greške porazile Hrvatsku - Balkan-Handball.com
Naslovna ArhivaEHF EURO 2012 Mange i tehničke greške porazile Hrvatsku

Mange i tehničke greške porazile Hrvatsku

zika.bogdanovic
0 komentar

Reprezentacija Hrvatske, poražena je u drugom kolu Grupe C u Novom Sadu od selekcije Španije 21:25 (10:13). Loš napad, serija tehničkih grešaka i par jeftinih isključenja, presudile su četi Vladimira Canjuge, koja je u većem delu meča bila potpuno ravnopravan protivnik favorizovanoj Španiji. Za razliku od duela u četvrtfinalu Olimpijskih Igara, Hrvaticama je falila gotovo čitava postava, što je možda bila i olakšavajuća okolnost za Hrvatice, koje su bez pritiska pokušale da izleče londonske rane.

Meč je prelomljen upravo u trenucima kada su Špankinje imale 6 na 4 u polju. Od poslednjeg izjednačenja u 49. minutu 19:19, Marta Mange je vezala četiri gola u seriji i praktično prelomila meč. U 53. minutu je bilo 23:20 za bronzane iz Londona, a u redovima Hrvatske, ni jednog beka sposobnog da individualnom akcijom reši agresivnu odbranu. Odbrana je tokom većeg dela meča uspevala da to sakrije, ali se u odlučujućim momentima ipak tražila hladnokrvnost nekog među ponuđenim – Lovrić, Čović, Bašić, Elez.

Na kraju, sa jedne strane Mange, sa druge Zebić, bile su najefikasnije sa po sedam golova, a Hrvatice ostaju da žive u nadu da bi pobedom nad Nemačkom u poslednjem kolu mogle da prenesu i dva boda u glavnu fazu.

STATISTIKA

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball