Hrvatska bez Vorija i Čupića, Babić: Svako neka se zamisli na svom mestu! - Balkan-Handball.com
Naslovna Balkan Hrvatska bez Vorija i Čupića, Babić: Svako neka se zamisli na svom mestu!

Hrvatska bez Vorija i Čupića, Babić: Svako neka se zamisli na svom mestu!

zika.bogdanovic
0 komentar

Selektor reprezentacije Hrvatske Željko Babić objavio je spisak na koje računa za Croatia Cup u novembru. Od „očekivanih“ među 20 prvopozivaca hrvatskog stručnog štaba nema iskusnih Igora Vorija i Ivana Čupića. Selektor im je zamerio „preopuštenost“, ali ih nije precrtao za budućnost:

– Vrlo je jednostavan razlog, nismo zadovoljni općenito igrom hrvatske reprezentacije i jasno je da bi se svi igrači trebali zamisliti na svojim pozicijama i shvatiti da se od njih očekuje više te da moraju biti bolji. Spisak od 20 igrača je tu da proširimo bazu, stvorimo veću konkurenciju te kako bi dali priliku mladim igračima i vidjeli koliko i što mogu dati jer nas očekuje složen i zahtjevan period. Poruka je jasna. Stvorit ćemo širu bazu igrača i angažman reprezentativaca mora biti bolji – rekao je Babić:

– Jednostavno nismo zadovoljni igrom i angažmanom Vorija i Čupića. Mi želimo da jako budu izraženi nacionalni naboj, želja i strast da se igra za hrvatsku reprezentaciju, a u određenim segmentima nije postojao taj kriterij i to moramo zaustaviti.  Dva najstarija igrača su izostala s popisa i to je jedan primjer, odnosno poruka. Nećemo graditi to na mladim igračima. Razmišljali smo i planirali, imamo ciljeve koje smo postavili, oni su jasni i mi moramo biti hrabri. Znamo koje imamo probleme, što je dobro jer kada znaš probleme možeš djelovati. Svi radimo u interesu hrvatskog rukometa, nema tu osobne razine te vjerujem i nadam se da naši igrači to razumiju. Igrači nisu na razinama koje očekujemo od njih, igraju jako promjenjivo i fizička sprema im nije dobra, potrebna su dodatna ulaganja i odricanja svih njih, kao i promjene ako želimo biti bolji, a igrači moraju biti spremni na promjene.

JOŠ NEMA NOVOG KAPITENA

-Dobro je pitanje koji nam je cilj na Europskom prvenstvu. Cilj je uvijek pobjeđivati, no što je realnost i koliko Hrvatska može to je pitanje. Danas nitko ne može potpisati što točno možemo napraviti, forme su nestabilne kod igrača, isto tako i same igre i u takvoj je poziciji teško prognozirati što i koliko Hrvatska možemo, to nije ni dobro. Ukoliko angažman i motivacija butu na dobroj razini Hrvatska će se vratiti na dobru poziciju, ako ne zaustavimo taj trend da su na nižoj razini, bit će problema. Hrvatska želi pobjeđivati, ali vidjet ćemo na EP koliko i što je realno – dodao je Opuzenac i zaključio:

-Kapetan se uvijek bira iz dvije razine, kompetencije i motivacije i u obje razine mora biti superioran. Naći ćemo čovjeka u momčadi koji to ima. Morao je osvajati medalje i imati visoku motivaciju da bude primjer svim drugim igračima, dakle, razmišljamo o tri, četiri igrača za tu ulogu.

Sastav reprezentativaca za Croatia Cup:
1. Mirko Alilović (Veszprem)
2. Ivan Pešić (Meškov Brest)
3. Filip Ivić (PPD Zagreb)
4. Manuel Štrlek (Vive Tauron Kielce)
5. Antonijo Kovačević (PPD Zagreb)
6. Jerko Matulić (Chambery)
7. Zlatko Horvat (PPD Zagreb)
8. Marino Marić (Melsungen)
9. Ilija Brozović (HSV Hamburg)
10. Leon Šušnja (PPD Zagreb)
11. Marko Kopljar (Barcelona)
12. Luka Stepančić (PPD Zagreb)
13. Luka Šebetić (PPD Zagreb)
14. Igor Karačić (Vardar)
15. Domagoj Pavlović (PPD Zagreb)
16. Luka Cindrić (Vardar)
17. Domagoj Duvnjak (Kiel)
18. Marko Mamić (Dunkerque)
19. Ivan Slišković (Veszprem)
20. Jakov Gojun (Füchse Berlin)

FOTO: SEHA GAZPROM liga

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar

Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball

 

Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball