Babić pred Gudme: Odbrana je naš život, spremni smo za evropski rukomet! - Balkan-Handball.com
Naslovna Evropa Babić pred Gudme: Odbrana je naš život, spremni smo za evropski rukomet!

Babić pred Gudme: Odbrana je naš život, spremni smo za evropski rukomet!

Marko Marjanović
0 komentar

U utorak od 18.45, napokon će početi sezona i za ekipu Eurofarm Pelister. Makedonski vicešampion će u pomenutom terminu gostovati Gudmeu u Danskoj, u okviru drugog kola Grupe D Lige Evrope. Podsetimo, meč prvog kola protiv Tatabanje je odložen zbog pandemije koronavirusa u mađarskom sastavu.

„Zeleni“ još uvek nisu odigrali zvaničnu utakmicu u ovoj takmičarskoj godini, pošto su se bez kvalifikacija plasirali u grupnu fazu novoformiranog Evro takmičenja, što praktično znači da su bez zvaničnog meča čak osam meseci. Izabranici Željka Babića će u jakoj konkurenciji Gudmea, Kadetena, Rajn Nekar Levena, Trimo Trebnja i Tatabanje pokušati da zauzmu jedno od prva četiri mesta koje vode u narednu fazu.

Trener Babić je pred meč u Danskoj govorio o tome kako je držao tim u borbenoj gotovosti tokom perioda bez zvaničnih mečeva.

-Mnogo je teško kada imate puno treninga, a nemate zvaničnih utakmica. Dugo vremena je prošlo od poslednje. SEHA nije počela u terminu u kojem smo očekivali, e meč prvog kola protiv Tatabanje je odložen zbog koronavirusa. Zato je bilo jako teško održati fokus, naročito nama trenerima koji moramo u ovakvim situacijama moramo naći način da nadomestimo odsustvo mečeva. Igrači su bili vredni, kao i moji pomoćnici. Verujem da je za nama odličan period priprema i da imamo igrače pod kontrolom.

-Naš tim neguje jednu kulturu odlične odbrane, budući da je u njoj naš život i naša budućnost. Verujem da smo u ovom trenutku spremni da igramo evropski rukomet. Gudme je odličan tim, trenutno je lider u danskom prvenstvu. Karakteriše ih brz protok lopte, puno igraju „jedan na jedan“, i trče istim intezitetom 60 minuta. Naš cilj u ovoj utakmici je kontrola u napadu i brzo vraćanje u odbranu. Ukoliko imamo kontrolu lopte sa kontrolisanim šutevima, sprečićemo njihovu tranzciju i moći ćemo da postavimo odbranu onako kako želimo-rekao je Babić.

Grupa D je jako teška, jedna od najjačih ako ne i najjača u Ligi Evrope, ali hrvatski stručnjak veruje da će biti dosta iznenađenja.

-Videli smo da se dešavaju velika iznenađenja, najčešće kao rezultat problema nekih timova sa koronavirusom, tako da je rasplet prilično nepredvidiv. Možemo reći da je na papiru najveći favorit Rajn Nekar Leven, a da je odmah iza njih Gudme. Ostali timovi iz grupe su sličnog kvaliteta, tako da verujem da će trenutna forma ekipa u ključnim mečevima odrediti ko će u narednu fazu – zaključio je bivši selektor hrvatske reprezentacije. 

NAPOKON: Eurofarm Pelister kreće nakon osam meseci, u kompletnom sastavu napada Gudme! (Video)

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball