Balkan-Handball.com

Hrvatska bolja od Crne Gore!

U balkanskom okršaju Hrvatska je očekivano savladala Crnu Goru 27:22 (13:12). Posle početnog ispitivanja snaga, Hrvatska pravi seriju od 4:0 i u 15 minutu dolazi do prve ozbiljnije prednosti, 8:5. Crnogorci su uspeli da izdrže taj nalet i do odmora smanje na minimalan zaostatak,13:12, ponajviše zahvaljujući raspoloženom Vasku Ševaljeviću. U 38. Minutu, Čupić donosi svom timu prvi pust plus pet, 18:13. Do kraja meča Hrvatska je još jednom dokazala da je velika ekipa, jer ni jednog trenutka nije dopustila rivalu da se vrati na manje od tri gola minusa, i tako zabeležili trijumf za drugi krug, 27:22.

Ševaljević je bio najbolji akter sa devet golova, pratili su ga Rakčević i Marković sa po četiri. Sa druge strane, efikasnošću se istakao Čupić sa šest,Bićanić sa pet, te Štrlek i Kopljar sa četiri.

STATISTIKA

U poslednjem kolu protiv Švedske, četa Slavka Goluže će pokušati da protiv Švedske obezbedi prenos maksimalnog broja bodova, dok će Crna Gora u direktnom okršaju sa Belorusijom odrediti putnika u narednu fazu.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *