Hrvatska teško sa Mađarima! - Balkan-Handball.com
Naslovna Balkan Hrvatska teško sa Mađarima!

Hrvatska teško sa Mađarima!

0 komentar

 Oslabljena mađarska reprezentacija umalo da utiša Zadar. Bez Puljezevića, Eklemovića, Nađija, Ivančika, Gala, gotovo sa drugom postavom, Mađarska je imala poslednji napad za bod, ali je Alilović zaustavio šut Močaija za pobedu Hrvatske 26:25 (12:9). U neizvesnoj završnici, Hrvatska je imala napad na 14 sekundi pre kraja posle tajm-auta, brzo izgubila loptu, koju je spasio Mirko Alilović, odbranivši kontru. Međutim, zapisnički sto je ranije signalizirao tajm-aut, tako da je Mađarska dobila još jednu šansu za nerešen ishod. Ipak, ni sa "markiranim" igračem, Alilović se nije dao savladati.

Mađari su daleko motivisanije ušli u meč, što zbog igrača koji su dobili šansu u reprezentativnom dresu, što zbog poraza u sredu od Slovačke, koji im je daleko otežao put do EP-a u Austriji. To se najbolje videlo na rezultatu, koji je u 21. minutu glasi 7:5 u njihovu korist. Ipak, kraj poluvremena obeležava daleko bolja igra Hrvatske, raspoloženi Horvat, koji je pronalazio put do mreže odličnog Fazekaša. U drugom poluvremenu, Hrvatska je vodila i sa pet golova razlike, predvođena ponovo starim, Ivanom Balićem. Ipak, kraj meča je obeležio pad u igri, nepovezani napad, koji je Mađare doveo nadomak iznenađenja. Srećom publike u Zadru, Mađari će bodove spasa morati da traže u Slovačkoj u poslednjem kolu.

Lino Červar: "Rekli smo da je najvažniji zadatak da osvojimo bodove. Dosta tvrda utakmica. Slovačka im je poremetila planove, igrali smo u grču, ali je najvažnije bilo pobediti.

Mirko Alilović: "Već sam rekao da bih želeo da bez stresa završimo utakmicu, ali izgleda da bez toga ne možemo. Najvažniji su bodovi, idemo dalje.

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball