Balkan-Handball.com

HRVATSKA ZA ČETVRTU BRONZU U NIZU, ALILOVIĆ: „Biće to meč na gol-dva“

Hrvatska ide po četvrtu uzastopnu bronzu. Protivnik dobro poznat, aktuelni svetski šampion, ali i stalna mušterija Španija. Upravo je na prošlom Evropskom prvenstvu u Beogradu 2012. godine, „furija“ pala u meču za bronzu. I tada je tom duelu prethodila neprospavana noć posle izgubljenog polufinala, ali su momci Slavka Goluže, netipično za naše prostore, uspeli da se izdignu i osvoje prvu od tri bronze u nizu. Specijalisti za bronze, ne misle odustati ni ovog puta. Medalja je medalja:

– Neće biti taktičkih iznenađenja. Biće najvažnije ko pre zaboravi polufinale, ko hladnije i mirnije glave uđe u meč. Koliko nam je teško, toliko znamo koliko medalja nosi. Znamo koliko je važno završiti turnir pobedom – rekao je Ivan Čupić u najavi meča i prokomentarisao svoje lošije partije na EURO 2014:

– Ovo mi je najslabiji turnir u karijeri.  Ne znam zbog čega je to tako, teško mi je, krivo mi je. Šta je, tu je, morao sam i ja da osetim drugu stranu medalje na ovakvom turniru. Treba se dignuti, mogu bolje – zaključio je sjajni levoruki igrač Kelcea.

Ni Mirku Aliloviću nije išlo protiv Danske. Landin je odneo pobedu. To nije razlog da se medalja ne okači oko vrata:

– Život ide dalje. Idemo po bronzu, da budemo prva ekipa u istoriji sa četiri bronzane medalje. Nismo maknuli polufinale iz glave. Iako dobijemo Špance, stalno ćemo se vraćati na meč sa Dancima i propuštenu priliku. Španci igraju tehnički – taktički rukomet, puno igraju sa pivotmenom. Navikli smo da igramo sa njima. Biće to na gol-dva razlike – siguran je hrvatski broj 1.

Meč počinje u 15 časova.

One Comment

 1. bezimeni

  26/01/2014 at 16:59

  Teško ćemo do bronce sa Golužom.
  Rijetko antipatičan tip. Ne znam kakve trenerske reference osim političkih ima ali to je moja Hrvatska… Ništa nije bitno osim politike!

  Igramo sa malo igrača cijelo prvenstvo i taman do polufinala igrači napola mrtvi (Duvnjak, Vori,..) ariješili se Lackovića i Balića! Di su zamjene??? Drago Vuković i ostali???
  Premalo se rotira jer se ne zna!
  Tu je trener kriv i NITKO DRUGI!!!

  Zamjena za Duvnjaka – J. Valčić = 0 bodova.
  Zašto nije pozvan Karačić koji igra ligu prvaka i to dobro?
  Možda zato jer od njega nema koristi CO Zagreb! Nema provizije!

  Ponašaju prema reprezentaciji kao prema vlastitoj prćiji…

  Eventualno osvajanje bronce neće ništa promijenit…

  Nažalost bi bilo dobro da ne osvojimo ništa pa da Goluža postupi moralno i da ostavku!

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *