Cindrić, Debelić i Obrvan hrvatski laureati za 2022 - Balkan-Handball.com
Naslovna BalkanHrvatska Cindrić, Debelić i Obrvan hrvatski laureati za 2022

Cindrić, Debelić i Obrvan hrvatski laureati za 2022

Marko Marjanović
0 komentar

Na poluvremenu poslednje utakmice Kroacija Kupa u Poreču, objavljeni su laureati tradicionalnog izbora Hrvatskog Rukometnog Saveza i Sportskih novosti. Bio je to već 29. izbor po redu, čiji su žiri rukometni stručnjaci i novinari.

Priznanja laureatima su uručili Boris Mesarić, potpredsednik i član Upravnog odbora HRS,  te Dražen Pinević, novinar Sportskih novosti.

Za najbolju rukometašicu, drugu godinu zaredom proglašena je Ana Debelić. Očekivano, s obzirom da je sa svojim Vipersom odbranila titulu prvaka Evrope. Rekorderka je Andrea Penezić sa čak devet priznanja.

  1. ANA DEBELIĆ – 71 BOD
  2. TEA PIJEVIĆ – 40 BODOVA
  3. STELA POSAVEC – 36 BODOVA
  4. VALENTINA BLAŽEVIĆ . 23 BODA
  5. DEJANA MILOSAVLJEVIĆ – 4 BODA

Za najboljeg rukometaša proglašen je Luka Cindrić, takođe drugu godinu zaredom. Slično kao u slučaju Ane Debelić, rukometni majstor iz Ogulina bio je vrlo važan šraf u Barsinoj odbrani titule najboljeg na Starom kontinentu. Cindriću je ovo četvrto priznanje, nakon 2017, 2018. i 2021.

  1. LUKA CINDRIĆ – 70 BODOVA
  2. IGOR KARAČIĆ – 48 BODOVA
  3. HALIL JAGANJAC – 23 BODA
  4. TIN LUČIN – 16 BODOVA
  5. DAVID MANDIĆ – 8 BODOVA

Za najboljeg trenera proglašen je Ivica Obrvan, osvajač duple krune sa PPD Zagrebom. Njemu je ovo treći put da biva biran za najboljeg, nakon 2000. i 2012. Četrnaesti put u nizu, za sudijski par godine odabran je tandem Matija Gubica/Boris Milošević.

Posebno priznanje dobila je muška seniorska reprezentacija u rukometu na pesku, koja je u 2022. osvojila Svetsko prvenstvo i Beach Handball Global Tour.

 

 

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar

Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball

 

Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball