Balkan-Handball.com

Grahovac o radu HRS: Mi smo čarobnjaci

Hrvatski rukometni Savez dobio je organizaciju Svetskog prvenstva 2025. godine zajedno sa Danskom i Norveškom. U proteklih 15 godina, pored organizacije SP 2009 za muškarce, HRS se pokazao kao dobar domaćin i na ženskom EURO 2014 i muškom EURO 2018 uz sijaset takmičenja u juniorskoj i kadetskoj konkurenciji.

Uz odlične rezultate muške reprezentacije, HRS deluje kao poprilično solventna firma u poređenju sa Savezima iz okruženja, ali prema rečima prvog čoveka Tomislava Grahovca, daleko od Saveza sa Zapada…

  • Naravno da nam je silno žao što je sve trenutačno stalo. Ali korona virus, pa i potres je nešto na što nismo mogli utjecati. U ovom trenutku je važno samo jedno, da svatko od nas da svoj maksimum da se ova agonija što prije okonča. Ne sumnjam da ćemo brzo sve opet posložiti i da će hrvatski rukomet nastaviti svoj uzlet koji je započeo u ovoj godini. Ni prije nismo živjeli i funkcionirali u nekoj blagodati. Dapače. To je stalna borba. Rekao bih da smo pravi čarobnjaci, kada u ovakvim uvjetima uspijevamo ostvariti sve ove uspjehe. Dopustite mi da vam prepričam jedan razgovor koji smo Glavni tajnik  Damir Poljak i ja vodili s predsjednikom Njemačkog rukometnog saveza potkraj prošle u Hannoveru, prilikom prijateljskih susreta naših reprezentacija. Kaže nam on, znate gospodine Grahovac, mi smo u velikim problemima, jer francuski rukometni savez u ovom trenutku ima 15 milijuna eura veći budžet od nas. Mi ga pogledamo u čudu. Koliki je vaš budžet, pita on? A ja, kažem Damire, da li da mu kažem iskreno ili da malo dodamo… Na kraju smo se odlučili za ovu drugu varijantu. Bilo nas je sram reći istinu.  On nas gleda, i kaže vi ste čudo. To je jednostavno, nije moguće – rekao je Grahovac u razgovoru za sajt HRS.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *