Kako do titule u Hrvatskoj? Zagreb i Nexe nastavljaju od 2:2, još najmanje dva derbija! - Balkan-Handball.com
Naslovna BalkanHrvatska Kako do titule u Hrvatskoj? Zagreb i Nexe nastavljaju od 2:2, još najmanje dva derbija!

Kako do titule u Hrvatskoj? Zagreb i Nexe nastavljaju od 2:2, još najmanje dva derbija!

Marko Marjanović
0 komentar

Subotnjom pobedom nad Nexeom u okviru poslednjeg kola Lige za prvaka, odnosno drugog dela takmičenja hrvatskog prvenstva, PPD Zagreb je obezbedio prednost domaćeg terena pred start finalnog dela.

Naime, u ovoj sezoni je sistem takmičenja je takav, da će titulu osvojiti ekipa koja prva dođe do šest osvojenih bodova u međusobnim duelima. Pošto je Nexe bilo bolje u Našicama, a PPD Zagreb u „Kutiji šibica“, na snazi je odnos u bodovima 2:2, što znači da ćemo gledati još najmanje dve utakmice najboljih hrvatskih klubova. PPD Zagreb ima prednost domaćeg terena jer je završio Ligu za prvaka sa boljim međusobnim skorom u odnosu na Nexe (pobedili većom razlikom).

Praktično, iako ne nominalo, PPD Zagreb i Nexe će o prvaku odlučiti u finalnoj seriji. Ko prvi osvoji šesti bod, postaće šampion, ali „Plinare“ i Gromove“ pre toga očekuje izazov u nacionalnom Kupu, gde će vrlo verovatno ponovo ukrstiti koplja. 

Završni turnir na Kupa na programu je za dve nedelje u Poreču, a nakon toga se nastavlja borba za trofej. U polufinalu Kupa, Zagreb 13. maja igra protiv domaćina Poreča, dok će Nexe najpre morati da savlada Bjelovar u zaostalom četvrtfinalu, da bi izborio okršaj sa Sesveteom.

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar

Korisni linkovi

Copyright © 2023 Balkan Handball