Vesna Milanović-Litre: "Ženski rukomet je dobio na čari" - Balkan-Handball.com
Naslovna BalkanHrvatska Vesna Milanović-Litre: „Ženski rukomet je dobio na čari“

Vesna Milanović-Litre: „Ženski rukomet je dobio na čari“

Zorica Radojkovic
0 komentar

Praznični dani su idealno vreme za porodična okupljanja. Iako su za sportiste te prilike retke, u jednoj takvoj, zatekli smo jednu od najboljih hrvatskih rukometašica, pivotmenku Podravke, Vesnu Milanović-Litre. Iz rodnog Sinja, Vesna je za čitaoce Balkan-Handball.com sumirala utiske o godini na izmaku i očekivanjima od sledeće.

Slegli su se utisci iz Srbije, otpisali su vas pre vremena, a na kraju vas je jedan gol delio od prolaza u glavnu fazu. 

-Iskreno, pred samo prvenstvo nisam nailazila na pozitivna razmišljanja uoči našeg nastupa i to mi je malo zasmetalo. Iako smo nastupili bez ključnih igračica(Penezić,Tatari,Grubišić), znali smo da smo odradili kvalitetne pripreme i da u Srbiju nećemo doći reda radi. Htjeli smo pokazati da  znamo igrati i u takvim okolnostima, i da sa borbenošču i htijenjem možemo nadoknaditi taj hendikep. Nažalost, samo malo sreće da je bilo na našoj strani ova priča imala bi drugačiji rasplet. Mogu reći da smo odigrali dobar turnir i tri jako kvalitetne utakamice. A Djeda Božićnjaka molim za malo više sreće u 2013.

:)

Nije baš bio velikodušan na žrebu, dobili ste Francusku na putu ka SP sledeće godine. Imate loše iskustvo iz prošlih kvalifikacija sa njima, ali upravo smo u Beogradu videli da nema nepobedivih. 

-Slažem se, prvenstvo u Srbiji nam je otkrilo jednu stvar, a to je da danas nema više nepobjedivih. Kad smo čuli da smo izvukli Francusku, nije nam bilo svejedno. Francusku sam prije same završnice vidjela kao jednog od favorita za osvajanje medalje, ali se nisu uspjele nametnuti svojom igrom. Smatram da kada se ponovno sve okupimo, sa dobrom pripremom i dobrim pristupom možemo izboriti SP.

Selekcije iz regiona, Srbija i Crna Gora, ovaj put nemaju tih „problema“, već su se „obezbedile“. Kako si videla njihov nastup na EP?

-Malo smo gledali druge grupe, više smo bili orijentirani na naše protivnike tako da neku kompletnu sliku igre reprezentacije Srbije i Crne Gore ne mogu dati. Ali mogu reći da mi je drago da je ovo prvenstvo, a sa time i sama završnica bila uzbudljivo napeta. Do samog kraja se nije znalo tko će u finale.  Ženski rukomet je dobio na čari. Iznenađenje je definitivno ekipa Crne Gore i zasluženo su prvaci Europe.

Za dve godine je i Hrvatska domaćin prvenstva, to polufinale se od tvoje generacije odavno predvidja i očekuje?

-Ova generacija je dosta dugo na okupu, i dosta dugo od nas se očekuje da napravimo neki značajniji rezultat. Ali nikako da se to dogodi… Moje prognoze neću govoriti na glas, ali mislim da smo ekipa koja je dosta zrela za jedan preokret. Neka sve ide svojim tokom, oporavak ozljeđenih igračica, dobre igre u klubovima, dobra atmosfera na terenu, u svlačionici i vidjet ćemo da li ćemo uspijeti hrvatske ljubitelje rukometa „dignuti na noge“.

Tvoja Podravka i sada zna da „digne na noge“. Nesrećno ste ostali bez TOP 8 Lige šampiona, ali daju vam se velike šanse u nastavku evropskog puta u Kupu pobednika kupova. 

-Nažalost nismo izborile prolaz u drugi krug, ali mislim da igramo dobar rukomet. Imamo dobru ekipu i svake godine kolektivno napredujemo. Kup Kupova je prilika da naplatimo cjelokupni naš baksuz (prošlogodišnje nesretno ispadanje iz LP, ove godine ozljeda Mirande) i mislim da to prije svega zaslužujemo. Vjerujem da ćemo daleko dogurati.

Čitavu karijeru si u Hrvatskoj (Sinj, Kaltenberg, Lokomotiva). Vuče li izazov neke jače lige? 

-Inozemstvo me privlači i htjela bi jednog dana okusiti taj život u inozemstvu. Ali nisam baš uzorna studentica(haha) i to me za sada koči. Pri kraju sam 4 godine na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu i nadam se da ću to uskoro privesti kraju. Isto tako, Podravka je klub koji ima velike ambicije i zadovoljna sam. Tako da je meni dobro i doma, kaže Vesna i uz osmeh odgovara na pitanje šta bi želela da joj se ostvari u Novoj Godini:

-Poželjet ću da budem nasmijana, zdrava, zaljubljena i da riješim koji ispit više. Sljedeća godina neka mi bude jednako dobra kao ova, i ja sretna!

:)

 

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball