Balkan-Handball.com

IDEMO U PLANINE: Održan prvi festival rukometa na Žabljaku

Lep rukometni dan na Žabljaku. Slušajući prognozu vremena svi su mislili da će umjesto rukometne lopte praviti grudve, ili pak biti zavijani u mecavi , ali istorijski dan sto se rukometa tice za Zabljak odigran je u prelijepom ambijentu. Suncano vrijeme, bez ijednog tracka vjetra pod Durmitorom u toploj novoizgradjenoj rukometnoj dvorani na Žabljaku koja bila je spremna da ugosti ekipe iz raznih krajeva Crne Gore na „ Prvi Novogodisnji festival rukometa za djecake i djevojcice“. Na turniru su učestvovale 8 ekipa po 4 u muskoj i 4 u zenskoj kategoriji . Kod djevojčica, nastupile su ekipe Bijelog Polja, Levalea 2010 i Trebjese iz Nikšića i Gorštaka iz Kolašina, dok su konkurenciji dječaka nastupili Lovćen, Mojkovac, Trebjesa i Gorštak.

Revijalno, turniru je priključena i tek formirana selekcija žabljačkih mališana koji su odigrali utakmicu protiv svojih vršnjaka iz RK Trebjesa .Kao suorganizatori turnira u saradnji sa Opštinom Žabljak koji su se potrudili da turnir bude organizovan na zavidnom nivou ,u prvoj utakmici na turniru koja će nositi epitet istrorijske sto se Žabljaka tiče, sastale su se ekipe RK Trebjese i RK Bijelo Polje. Ova utakmica i uopste turnir odigrani su na najvišoj nadmorskoj visini na Balkanu (1470 m ) sto daje dodatnu draz i specificnost turnira . Slavile su rukometašice Trebjese sa 21 :7 ,a najboljom igracicom meca proglasena je Maša Varajic iz RK Trebjesa . U drugoj utakmici sastali su se pioniri RK Trebjesa i RK Gorstak iz Kolašina. Rezultat na kraju 18 :23 u korist RK Gostak .Iz redova Trebjese najbolji igrac meča bio je Bulajic Ivan.

U trecoj utakmici na turniru slavile su rukometasice Levalea koji su savladale vrsnjakinje iz RK Gostak iz Kolasina rezultatom 30 : 10, dok je u cetvrtoj utakmici Lovcen bio bolji od Mojkovca . Na redu su bile igre i za gledaoce gdje je predstavljana i zvanicna maskota RK Trebjesa medvjed – „TREBJEŠKO “.Zatim su se u utakmici za 3 mjesto sastale ekipe RK Trebjesa i RK Mojkovac a slavili su pioniri Trebjese rezultatom 24:8 najbolji igrac iz redova RK Trebjesa bio je Momir Ćalasan, dok su u zenskom djelu turnira u utakmici za trece mjesto slavile rukometasice Gorštaka iz Kolasina koji su bile bolje od rukometasica RK Bijelo Polje rezultatom 18 :7.

zabljak_pobedniceU utakmici za prvo mjesto djecaci Lovćena su sasvim zasluzeno savladali ekipu Gorštaka rezultatom 20 : 17 , dok su I rukometacice Levalea slavili u niksickom derbiju rezultatom 20 :15. Iz redova Trebjese najbolji igrac meca je bila Kristina Peković .

Proglašeni su i nagrađeni najbolji pojedinci. Najbolji strijelci su Tomo Laličić iz Lovćena i Nada Ćorović Levalea. Najboljim odbrambenim igračima proglašeni su Vasilije Matijašević i Jelena Kuzman iz Trebjese. Najboljim golmanima proglašeni su Miljan Vujović iz Lovćena i Mina Mandić Levalea, dok su najboljim igračima turnira proglašeni Georgije Šćepanović iz Gorštaka i Sara Međedović iz RK Levalea.

Predsjednik Opstine Žabljak, Veselin Vukićević, oduvljen je turnirom .Za portal Vijesti je istakao sledeće:

“Vidjeli smo buduće naslednice naših zlatnih lavica, kao i sve one koji će krenuti stopama Petra Kapisode i drugih majstora našeg muškog rukometa. Osim radosti zbog uzbudljivih sportskih nadmetanja, posebna radost je što je ovo bila prilika da se sklope nova poznanstva i učvrste stara prijateljstva. Ovaj novogodišnji praznik sporta će ukrasiti rukometna mladost naše države, istovremeno je i najljepši povod za sportsko otvaranje i promociju novosagrađene dvorane. Ovo je objekat sa kojim se sa pravom ponosimo, a uvjeren sam da je bio inspiracija za najviše sportske domete. Nadam se da ćemo današnje događanje iskoristiti i za razmatranje mogućnosti organizovanog bavljenja rukometom djece i omladine u našem gradu. Našim prijateljima iz RK ,,Trebjesa“ izražavam posebnu zahvalnost na inicijativi i pomoći oko organizacije ovog sportskog praznika”.

zabljak_trebjesaPredstavnik RK Trebjesa Vesko Perović kaže da se raduje ako su oni uspjeli da svojim iskustvima u organizaciji ovakvih manifestacija pomognu da je ovo bio praznik sporta.

“Nećemo stati na ovom. Vidim prelijep sportski objekat. Znam da se mnoge ekipe interesuju za ovakvo mjesto sa ovom pozicijom koja je idealna kako za takmičarski tako i za trenažni proces. Ovdje su hoteli, i sve drugo što se u vrhunskom sportu traži. Prenijeću utiske, svojim sportskim prijateljima a ima ih i van regiona. Ima najava, moguć je ovdje ubrzo i međunarodni turnir”.


izvor: RK TREBJESA

 

4 Comments

 1. Marija

  29/12/2014 at 12:06

  Odlicno,svaka cast na organizaciji … 🙂

 2. Grba

  29/12/2014 at 12:07

  Nek se igra i rukomet u mojim krajevima. Lijepa dvorana 🙂

 3. Lidija

  29/12/2014 at 12:09

  OVO JE PRELIJEPA IDEJA,VOLJELI BI DA DODJEMO I POSJETIMO CRNU GORU,SAMO NAS ZOVITE I TU SMO.

 4. milos

  29/12/2014 at 13:12

  ajde da se nesto fino desi i na Zabljak

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *