Ilić: "Ne mogu da verujem..." - Lacković: "Prizemljiti se što pre - Sutra se igra za prvaka Evrope" - Balkan-Handball.com
Naslovna Balkan Ilić: „Ne mogu da verujem…“ – Lacković: „Prizemljiti se što pre – Sutra se igra za prvaka Evrope“

Ilić: „Ne mogu da verujem…“ – Lacković: „Prizemljiti se što pre – Sutra se igra za prvaka Evrope“

zika.bogdanovic
0 komentar

Reč pobednika, reč poraženih. HSV se osvetio Kilu za sve poraze prethodnih godina na najbolji mogući način, eliminacijom u polufinalu EHF Lige šampiona. Alm, Narsis, Omejer i Ilić, neće se oprostiti sa titulom Lige šampiona od Kila, jedna velika generacija, ostaće uskraćena za to. Umesto toga, jedna era HSV-a se može završiti najvećim uspehom u istoriji kluba:

– Ništa nije funkcionisalo večeras. Ne mogu da verujem da je ova ekipa, koja je osvojila duplu krunu, nije imala žara ni volje da se bori. Nažalost, moraću da se oprostim sa dve titule. Čestitam Hamburgu, zaslužili su. Pribojavao sam se ove utakmice. Pobedili smo ih u prvenstvu, ali su oni uvek imali igru, uvek su bili nadmoćniji od nas. U Hamburgu nam je pošlo za rukom da nadoknadimo pet golova razlike, ali ovde nismo mogli – bio je razočaran Momir Ilić posle utakmice, koji je kratko prokomentarisao finale:

– Šanse su 50-50, to je finale. Nema favorite, obe ekipe su odlične. Biće dobar rukomet.

Koliko će biti motiva za sutra protiv Kelcea?

– Bronza ovde ništa ne znači. Kil nije do sada igrao za treće mesto, ali šta je tu je, moraćemo da odigramo najbolje što možemo.

BLAŽENKO LACKOVIĆ: „KONAČNO SMO IZDRŽALI DO KRAJA – MORAMO SE PRIZEMLJITI“

Popularni Lac, bio je u podređenoj ulozi u odnosu na Paskala Hensa, ali se čini da je večeras to bila ispravna taktika Martina Švalba. Koga briga, kada je finale tu, a jedini trofej koji nedostaje na dohvat ruke:

– Moramo se prizemljiti, sutra se igra za prvaka Evrope. Biće to otvorena utakmica. Imaju sjajne pojedince koji su osvajali Ligu šampiona više puta. Iskustvo je na njihovoj strain. Očekujem otvorenu utakmicu. Imam jako dobro iskustvo sa Barselonom, osim onog u Zagrebu kada sam bio klinac.

Da li ćete imati snage, igrate praktično sa jednom postavom?

– Sada nam je najveći problem Marcin Lijevski koji nema zamenu na toj poziciji, pogotovo za finale Lige šampiona. Videćemo kakvo je stanje sa njegovom povredom – rekao je Lacković i prokomentarisao pobedu nad „Zebrama“:

– Dugo ih ovako nije rasturio. Igrali smo dobro, ali nikada nismo imali konstantu do kraja, da prelomimo. Uvek smo imali vođstvo, ali nismo nikada uspeli da ga zadržimo.

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball