Balkan-Handball.com

Ilija Abutović posle Flensburga: Ništa nije gotovo!

Vardar je došao do odličnog rezultata u prvom meču četvrtfinala EHF Lige šampiona u Flensburgu i tako stigao nadomak plasman na F4 turnir u Kelnu. Španski trener Raul Gonzales, bio je zadovoljan, apostrofirao je da je “zadovoljan odbranom koja je zaustavila Mogesena”, ali i da “ništa još uvek nije gotovo”. Zna to i momak koji u poslednje vreme “drži” odbranu skopskog tima, Ilija Abutović:

– Svi smo zadovoljni rezultatom, mada smo mogli i bolje odigrati – kaže bivši kapiten Partizana i kao i ostatak “crveno-crnog” tabora, hvali rad Španca Gonzalesa:

– Nisu nas ničim iznenadili. Trener nas je dobro pripremio. Znali smo da nemaju izrazite šutere, ali da imaju igrače koji su veoma dobri jedan na jedan.

Odbrambeni tandem Abutović – Kozlina nastavlja da briljira…

– Sa Dikom sam se brzo uklopio. On je jako dobar igrač. Brzo smo našli zajednički jezik. Tu je zasluga i trenera koji nas je dobro uigrao.

Najmanje dva miliona ljudi čeka da 26. aprila igrači Vardara podignu ruke u vis nakon poslednjeg sudijskog zvižduka. Pritisak će biti ogroman, istorija se piše…

– Ništa nije gotovo. Moramo da odigramo bolje nego u prvom meču. Flensburg je odlična ekipa, veoma ugirana sa dobrim trenerom. Neće nam biti ni malo lako.

Bivši juniorski reprezentativac Srbije, igra najbolju sezonu u karijeri, ali ga još uvek nema na reprezentativnim spiskovima Vladana Matića…

– Poziv je uvek dobrodošao. Željno ga iščekujem i nadam mu se. Videćemo – kroz osmeh odgovara Abutović na naše poslednje pitanje.

One Comment

  1. A od kuma-televizor

    22/04/2014 at 19:30

    Zašto ovaj momak nije na spisku reprezentacije Srbije? Realnog i rukometnog objašnjenja nema! Igrao je u svim mogućim mlađim selekcijama. U napadu promenljivo, a odbranu uvek odlično. Upotrebljiv je na nekoliko mesta u odbrani u različitim formacijama. Kod Vuje je igrao i prednjeg veoma dobro.Izuzetno je pokretljiv za tu visinu. U rukometnim krugovima se priča da je pozitivan lik i pravi profesionalac. Očigledno sve to nekada nije dovoljno.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *