IN MEMORIAM - Pavle Erceg - Balkan-Handball.com
Naslovna Balkan IN MEMORIAM – Pavle Erceg

IN MEMORIAM – Pavle Erceg

zika.bogdanovic
0 komentar

Doajen rukometnog novinarstva Pavle Erceg (1940 – 2024), preminuo je u Beogradu.

Višedecenijski urednik rukometnih rubrika Sporta i Sportskog žurnala, ostavio je dubok trag u svetu novinarstva i našem sportu u prethodnim decenijama.

„Počeo je kao saradnik u JSL Sport i postao urednik rukometne rubrike koja je u to vreme bila jedna od perjanica ovog lista. Kad se osnivao Sportski žurnal prepoznao je koliko će redakcija u nastanku značiti za srpski sport u celini i pridružio se Zoranu Popoviću, Danilu Šotri, Zoranu Petroviću, Momčilu Dabiću i brojnim drugim bardovima koji su proslavili našu novinu.

Obavljao je razne funkcije, bio je sjajan organizator timova za vreme Olimpijskih igara, ali je u duši uvek ostao novinar britkog pera koji je najviše uživao kad stavi šlajfnu u narandžastu UNIS pisaću mašinu i krene da niže rečenice o rukometu.

Kakav je bio za vreme boravka u redakciji, ostao je i po odlasku u penziju. Umeo je da pozove radi dobronamerne smernice, a za vreme velikih takmičenja izdiktira iz glave kolumnu „Iz pera doajena”, pohvali i oplete – svakome po zasluzi.

Iza sebe je ostavio dubok trag u svetu novinarstva i rukometa. Brojne učenike, ali i dostojnog novinarskog naslednika iz porodice. Vreme i mesto sahrane Pavla Ercega biće naknadno saopšteni.“

Izvor: Sportski žurnal

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball

 

Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball