Balkan-Handball.com

Ivan Pešić: Vardar kvalitetniji, ali borićemo se.

Sezona koja je na izmaku, može se smatrati uzlaznom stepenicom u karijeri Ivana Pešića. Hrvatski golmanski „vunderkind“, koji je za svojih 25 godina prošao mnogo toga u rukometnoj karijeri, počev od Vesprema, preko Zagreba, Maribora i odlaska u Belorusiju, pokazao je ove sezone da je u dobroj formi i da može biti važan faktor za svoj tim i u takmićenju kakva je EHF Liga šampiona.

Bilo kako bilo, nije briljirao u teškoj pobedi Meškova nad Nexe-om 28:25 u razigravanju za polufinale SEHA F4 u Vespremu.

– Bio je egal, krajnji rezultat ne govori kakva je utakmica bila. Do 45. minuta je sve bilo otvoreno, da bi na kraju mi sa par lakih golova to uzeli u svoje ruke. Nismo dobro izgledali. Nismo bili dobri ni u napadu, ni u odbrani, ni mi na golu nismo briljirali. Posledica je možda i to što 5-6 igrača ima virus, nismo imali ni Manojlovića koji nam je jako bitan u odbrani. Ako ovako budemo igrali protiv Vardara, ne znam kako ćemo se provesti..

Ovo je najvažnijih pet dana sezone za vas, s obzirom da u domaćoj ligi nemate konkurenciju. Kako ste se spremili?

– Posle ovoga do 30. maja nemam ozbiljnu utakmicu, zato smo se spremili. Baš zato mi nije jasno da ovo bolje nismo odradili. Nismo bili 100% unutra, i to je problem. Ako imamo još dve utakmice, treba ih odraditi maksimalno pa šta bude.

Da li će vam biti lakše ili teže sada pošto je Vardar prošao u četvrtfinale EHF Lige šampiona?

– Bolje je, malo su se ispuhali. Gledao sam meč u Skoplju sa Vislom. Emocije su radile, poznavajući sebe, posle takvog pražnjenja dođe mali pad. Gledamo sebe, nadam se da ćemo iskoristiti sve što nam se otvori. Oni su kvalitetnija ekipa, ali ćemo se boriti do kraja.

Kako si zadovoljan sezonom?

– Dosta zadovoljan. I u SEHA, i u Ligi šampiona, bilo je dosta dobro. Bilo je par padova, ali u globalu je bilo dosta dobro.

U seniorski život si krenuo upravo iz ove dvorane u Vespremu. Kako vidiš svoju karijeru, sve uspone i padove?

– Ovde sam krenuo. Desilo se to što se desilo, možda je upravo to i problem što nisam više ovde. U Zagrebu sam posle toga dosta otišao u nazad. Od Maribora do Meškova idem samo gore, i uz neke dorade, mogu da podignem svoj nivo još više. Statistika govori sve ove sezone. Dobro odrađujem posao.

Da li si srećan u Meškovu?

– Jesam. Moramo igrati dobro, boriti se za klub i ići napred. Ako budemo ovako igrali, onda neće biti dobro – iskren je Ivan Pešić.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *