IZ ZAGREBA ODGOVORILI NEXE-U: Bezobrazno je pozivati se na sudije - Balkan-Handball.com
Naslovna Balkan IZ ZAGREBA ODGOVORILI NEXE-U: Bezobrazno je pozivati se na sudije

IZ ZAGREBA ODGOVORILI NEXE-U: Bezobrazno je pozivati se na sudije

zika.bogdanovic
0 komentar

RK PPD Zagreb odlučio je da se oglasi pismom javnosti posle javnih istupa iz RK Nexe, a sve to nakon derbija plej-ofa u kome su gosti odneli ceo plen iz Našica.

Poštovani prijatelji rukometa,

primorani smo obratiti vam se uslijed opetovanih medijskih istupa predsjednika rukometnog kluba Nexe Našice gospodina Josipa Ergovića i trenera kluba gospodina Hrvoja Horvata, a koji su vezani za utakmicu 05. kola Premijer lige za prvaka rukometnog prvenstva Hrvatske u kojoj je rukometni klub Prvo plinarsko društvo Zagreb više nego uvjerljivo nadigrao rukometni klub Nexe Našice te protiv istoga na koncu slavio rezultatom 19:26 (6:14).

Medijski istupi spomenute gospode prepuni su neistina i još su jedan primjer pokušaja obmanjivanja hrvatske i ine javnosti od strane rukovodstva rukometnog kluba Nexe Našice.

Obzirom da su ovakve provokacije od strane rukovodstva RK Nexe Našice postale pravilo a ne iznimka, a da se istima, zbog čega iskazujemo najdublje žaljenje, priključio i trener tog kluba gospodin Hrvoje Horvat, osjetili smo se dužni reagirati i pokušati putem ovog apela stati na kraj zlonamjernim napadima i izmišljenim konstrukcijama kojima smo po tko zna koji put izloženi od strane rukovodstva naših rivala iz Našica.

 

Međutim, s predsjednikom rukometnom kluba Nexe Našice gospodinom Josipom Ergovićem u jednom se detalju u potpunosti slažemo.

Kao i gospodin Ergović, i mi smatramo da je dobro što se spomenuta utakmica mogla pogledati u prijenosu na Drugom programu Hrvatske radiotelevizije te su tako svi gledatelji mogli posvjedočiti izvedbi jednog i drugog kluba, odnosno činjenici da je u 25. minuti utakmice na semaforu stajao rezultat 3:11 u korist PPD Zagreba te da je hrvatski prvak na odmor otišao s prednošću od 6:14.

 

Zanimljiv rezultat za 30 minuta rukometne igre, rekli bismo, a tim više jer je nama u PPD Zagrebu isti jako dobro poznat.

 

Naime, prije točno mjesec dana, u subotu 23. ožujka, rukometni je klub PPD Zagreb poražen u svojoj Areni od makedonskog prvaka Vardara rezultatom 18:27 pri čemu se na odmor otišlo s prednošću skopskog kluba od ni manje ni više nego 6:14. Riječ je, sjetit će se svi rukometni simpatizeri najboljeg hrvatskog kluba, o prvoj utakmici osmine finala EHF Lige prvaka.

 

Isti će se, također, sjetiti da nakon jednog od najtežih europskih poraza našeg kluba opravdanje za potpuni debakl nismo tražili niti u sudačkom kriteriju niti u našem sportskom protivniku. Za razliku od naših rivala iz Našica mi smo rješenja i odgovore tražili kroz teren, a ne kroz medijske istupe.

 

Za razliku od naših rivala iz Našica mi smo protivniku koji nas je nadigrao na našem terenu znali stisnuti ruku i sportski čestitati.

 

Da ovdje nije riječ o slučajnosti možemo iščitati i kroz posljednje negativne rezultate rukometnog kluba Nexe Našice. Naime, s izuzetkom prva četiri kola Premijer lige za prvaka rukometnog prvenstva Hrvatske rukometaši našičkog kluba poraženi su u svim „važnijim“ utakmicama koje su odigrali u posljednja dva mjeseca.

 

Tako su, da se podsjetimo, Našičani izgubili utakmice Kupa EHF-a protiv RK Eurofarm Rabotnika, HC Tatabanye KC i HC Hannover Burgdorfa (protiv tada 12. ekipe Bundeslige u jednom su trenutku gubili i s 14 golova razlike), odnosno utakmice SEHA Gazprom lige protiv Meshkov Bresta (u regularnom dijelu i u dvoboju za 3. mjesto) i PPD Zagreba (polufinale).

 

Poraz od našeg kluba u 05. kolu Premijer lige za prvaka bio je sedmi u nizu za Našičane u „jakim“ utakmicama u posljednje vrijeme, ali, znakovito, i jedini u kojemu su razlog za svoju lošu igru i rezultat odlučili tražiti u sudačkom kriteriju.

 

Smatramo da je u najmanju ruku bezobrazno nakon ovakvog niza negativnih rezultata i loše rukometne igre tražiti razloge u zasluženom porazu kroz izvedbu sudačkog para, a tim više jer je riječ o jednom od dva najbolja para u Hrvatskoj te o sucima koji su međunarodno priznati i kojima Europska rukometna federacija povjerava najzahtjevnije utakmice kako u ženskom, tako i u muškom rukometu.

 

Želimo naglasiti i da je ispod svake razine bilo svjedočiti smišljenim provokacijama od strane domaće ekipe čiji je trener u prvih 10 minuta pozvao minutu predaha u dva navrata ne bi li sudački par izložio još većem pritisku s tribina (što se jasno moglo vidjeti u TV prijenosu) i ne bi li utakmica prošla u neregularnom tonu.

S gospodinom Ergovićem se slažemo još u jednome. Kao i on i im bismo bili zadovoljni da se napravi profesionalna ekspertiza ove utakmice i da se objedama koje nam dolaze s adrese rukometnog kluba Nexe Našice jednom za svagda stane na kraj. Pritom, želimo upitati gospodina Ergovića slaže li se s nama da istovremeno napravimo i ekspertizu utakmice 01. kola SEHA Gazprom lige u kojoj nas je Nexe pobijedio u Našicama?

Razloge za uvodni poraz, gle čuda, nismo tražili u sudačkom kriteriju, a našim smo rivalima sportski čestitali.

Za razliku od rukovodstva Nexe Našica mi smo nakon spomenutih poraza odlučili prvo počistiti u svome dvorištu.

A ako smo i navikli na provokacije od strane rukovodstva RK Nexe Našica, onda smo ostali duboko razočarani javnim istupom trenera Hrvoja Horvata.

Riječ je o njegovoj izjavi koju ovdje citiramo „Mislim da smo mi moralni pobjednici budući da smo uspjeli iz mirovine vratiti jednog olimpijskog i svjetskog prvaka direktora reprezentacije, ali neki kriteriji na 20 puta 40 nisu dozvolili više od toga.“, a za koju smatramo da je upravo najnesuvislija izjava u povijesti hrvatskog rukometa te da je gospodin Horvat zadnja osoba koja bi sebi smjela dati za pravo spominjati jednu ljudsku i sportsku veličinu poput gospodina Igora Vorija.

Koji je to background, igrački i trenerski, gospodina Horvata koji mu daje za pravo da se tako olako koristi imenom Igora Vorija?

Možda gospodin Horvat, nije nemoguće, skida odgovornost za rezultate na 20 puta 40 sa sebe, jer, kao što možemo vidjeti, našim rivalima iz Našica na tom polju u zadnje vrijeme ruže baš i ne cvjetaju.

Za kraj, moramo se dotaći i dijela izjave gospodina Josipa Ergovića, a u kojemu ovaj progovara o socijalnoj situaciji u Našicama.

Naime, smatramo krajnje tendencioznim činjenicu da gospodin Ergović razloge sportskog neuspjeha svoga kluba dovodi u izravnu korelaciju sa socijalnom komponentom ionako teškog života hrvatskih građana u Slavoniji.

Tužno je da gospodin Ergović koristi ovu situaciju ne bi li ostvario svoj krajnji i jedini cilj, a to je obmanjivanje hrvatske i ine javnosti u svrhu homogeniziranja iste protiv rukometnog kluba Prvo plinarsko društvo Zagreb.

Na koncu ovog obraćanja možemo još jedino ustvrditi kako rukovodstvo rukometnog kluba Nexe Našice ima viška novaca i vremena kada se u tolikoj mjeri stignu baviti medijskim istupima.

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball