DO HANDBALL #11 – Danilo Brestovac: Demantovao sam kritičare, neću stati sa podmlađivanjem – Balkan-Handball.com
Balkan-Handball.com

DO HANDBALL #11 – Danilo Brestovac: Demantovao sam kritičare, neću stati sa podmlađivanjem

Jedanaesti u nizu intervjua u okviru projekta DO HANDBALL #handball2thepeople Balkan-Handball.com urađen je u Bugojnu tokom turnira „Rukomet je moja budućnost“, gde smo za sagovornika imali selektora makedonske reprezentacije, Danila Brestovca. Odluka Rakometne Federacije Makedonije da za selektora izabere domaćeg trenera posle niza velikih imena koja su vodila tim koji je „ponos nacije“, posmatrana je podozrivo od dela javnosti, ali su uvodni mečevi sa Islandom, u kojima su Makedonci ostvarili pobedu u Rejkjaviku i remi u Skoplju, umnogome promenili ugao gledanja.

Nekadašnji pomoćnik Line Červara u Metalurgu i Ivice Obrvana u nacionalnom timu,sa iskustvom rada u francuskom Šamberiju, luksemburškom Dudelanžu i ekipi sa „Autokomande“, počeo je samostalnu reprezentativnu karijeru osvajanjem „B“ divizije EP sa selekcijom rođenom 1998. godine. Pred njim je težak zadatak da izvrši smenu generacija u MKD reprezentaciji i ostavi rezuiltate na približnom nivou, ali i iz generacija 2000 i 2002 izvuče neka imena za „A“ tim.

Brestovac govori o svom trenerskom putu, izazovu koji predstavlja makedonska klupa, situaciji u MKD rukometu, mećevima sa Islandom, promenama koje je uneo u tim u odnosu na prethodni mandata Raula Gonzalesa, ciljevima tokom trogodišnjeg mandata, neophodnosti formiranja B reprezentacije…

Pogledajte i kliknite „SUBSCRIBE“ na naš Youtube kanal.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *