Balkan-Handball.com

JARUN KUP 2019: Toyota MHC Dubrava bez poraza

Treći dan Jarun kupa donio nam je popunjeni raspored sa ukupno odigranih 29 utakmica u seniorskoj kategoriji te su neke ekipe po prvi puta stale na Jarunski teren ove godine.

Hrvatske ekipe bile su poprilično uspješne te i dalje dominiraju i u ženskoj i muškoj konkurenciji i bore se za ulazak u četvrtfinale. Već u jutarnjim satima odvijala se borba za prvo mjesto u ženskoj B grupi između BHT Pyrki Poznan i Toyota MHC Dubrava.

Dubrava je već nakon nekoliko minuta prvog seta pokazala dominaciju nad poljskom ekipom usprkos odličnim obranama poljske vratarke te tako osvajaju set rezultatom 10:16.

Drugi set donio nam je još bolju igru Dubrave te već nakon nekoliko minuta uz odličnu igru u obrani odlaze na visokih 6 golova prednosti i do samog kraja drže taj tempo i završavaju set pobjedom 12:17, odnosno 2:0 u setovima protiv BHT Pyrki Poznan i osiguravaju si prvo mjesto na tablici i ulazak u četvrtfinale. Još jedna prava borba za prvo mjesto u ženskoj grupi

A odvijala se između Westsite Amsterdam i Detono Zagreb.Prvi set započeo je poprilično izjednačeno do rezultata 8:8 kada Detono diže igru u obrani i napadu i preuzima vodstvo i drži ga sve do posljednje minute te završava set u korist Detona 18:20.

U drugom setu Detono staje, radi greške u obrani i napadu te tako poljakinje od samog početka diktiraju igru i povećavaju svoju prednost do samog kraja te pobjeđuju set sa visokih 24:10. Shoot out započeo je sa pogotcima na obje strane i rezultatom 2:2. Tada poljska golmanica brani šut Detonu i daje im šansu za vodstvo, međutim poljska igračica sljedeći šut promašuje tako da je rezultat i dalje izjednačen i daje šansu Detonu za pobjedu. Nakon toga šut sa gola na gol vraća Detono u igru te uz grešku poljske igračice i pogotkom koji vrijedi jedan poen osigurava vodstvo do samog kraja shoot outa. Tako je u dramatičnoj završnici Detono osigurao prvo mjesto na tablici u grupi A.

Prava drama odvijala se i kasnije u ženskoj kategoriji između Chemo Profila i Dubrave gdje Dubrava gubi prvi set 17:10. Međutim, nakon odmora između setova igračice Dubrave skupile su glave i pokazale svoju pravu igru te tako pobijedile u drugom setu 11:24. U shoot outu Dubrava zabija sve prilike dok Chemo Profili griješe u zadnja dva šuta te je tako pobjeda otišla u ruke Dubrave.

Nakon odigranih utakmica u grupi B Dubrava je uvjerljivo prva, na drugom mjestu je BHT Pyrki Poznan, treće drže Kontese, zatim Chemo Profili i RK Mivka.Prvo mjesto u grupi A drži Detono, slijedi ih Westsite Amsterdam, Lady Bugs, zatim RK Zelina „Furioze“ te selekcija Kine.

U muškoj seniorskoj kategoriji smo ove godine po prvi puta vidjeli ekipe Toyota MHC Dubrava i BHC Sesvete na terenu s obzirom da su tek treći dan odigrali svoje prve utakmice. Od prve utakmice obje ekipe pokazale su da se i ove godine bore za prvo mjesto u skupinama.

Tako su BHC Sesvete u grupi A sa tri pobjede 2:0 u setovima protiv BHC Hello Zagreb 1, BHC Falco Aeterna i Hir-Sat BHC osigurali prvo mjesto u grupi i za sobom ostavili BHT Damy Rade na drugom mjestu, Hir-Sat BHC na trećem, BHC Hello Zagreb na četvrtom i BHC Falco Aeterna na zadnjem. Prošlogodišnja brončana ekipa tako je pokazala da svojom igrom u napadu i obrani i ove godine planira zauzeti jedno od postolja na kraju.

U grupi B Švedska reprezentacija drži uvjerljivo prvo mjesto, dok BHV Wasserschloss i RK Mivka imaju jednak broj bodova i odigranih utakmica. Salgotarjani Strandepitok KC tek četvrtog dana igraju svoju prvu utakmicu, a selekcija Kine, koja se prvi put susrela sa

rukometom na pijesku, drži zadnje mjesto. Toyota MHC Dubrava sa sve četiri pobjede sa 2:0 u setovima uvjerljivo je prva i pokazala da ove godine ne pristaju na manje od finala. Iza njih u skupini su Chemo Profili sa dvije pobjede i dva poraza dok ih slijede Beach Stars, BHC Hello Zagreb 2 i AKRP Zagreb.

U grupi D prvo mjesto drži danska ekipa HEI-beachandball, dok Detono drugo sa jednom izgubljenom iako ih čeka još utakmica tako da se borba za prvo mjesto u skupini nastavlja. Na trećem mjestu su BHV Wasserschloss Rookies sa jednom pobjedom, na četvrtom ekipa White Boys koja će prvu utakmicu odigrati tek sutra, a na zadnjem mjestu nalazi se ekipa BHC All Saints sa 3 poraza.

Četvrtog dana Jarun Kupa očekuje se prava borba u muškoj konkurenciji gdje će se vidjeti tko je dovoljno spreman da parira trenutačno dominirajućim ekipama.

U ženskoj seniorskoj konkurenciji nas također čeka nekoliko zanimljivih utakmica.

Prva utakmica počinje već u 10:40 na terenu 1 gdje ćemo po prvi puta vidjeti ekipu Salgotarjani Strandepitok KC protiv selekcije Kine.

Ako niste u mogučnosti doći na Jarun, detaljniju statistiku možete pronaći na results.jaruncup.com, a fotografije s terena potražite na službenoj facebook stranici Jarun Cup – beach handball tournament. Live stream će biti dostupan posljednjeg dana turnira, a link će biti dostupan na stranici jaruncup.com

Mirna Antolić

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *