Još 10 dana do Struge 2013: Konstanca se rešava srpske trojke - Balkan-Handball.com
Naslovna Balkan Još 10 dana do Struge 2013: Konstanca se rešava srpske trojke

Još 10 dana do Struge 2013: Konstanca se rešava srpske trojke

zika.bogdanovic
1 komentar

Rumunski šampion Kostanca, pokušaće krajem meseca da u portugalskom Portu na kvalifikacijama EHF Lige šampiona, izbori plasman u evropsku klupsku elitu po sedmi put. U potrazi za formom ekipa bivšeg makedonskog selektora Zvonka Šundovskog i njegovog asistenta, Marka Isakovića, ovih dana boravi u slovenačkim Termama Čatež, gde će odigrati i par mečeva sa tamošnjim klubovima. Prva pobeda je već upisana, savladana je Sevnica 28:23. Odmah posle Slovenije, Rumune čeka i najvažniji test pred 31.avgust, kada će u Portu protiv domaćina pokušati da izbore finale kvalifikacionog turnira za Ligu šampiona – 41. međunarodni turnir u Strugi gde će učestvovati zajedno sa ekipama Vardara, Metalurga, Ivrija, beloruskog Bresta, Versaja i domaćina, Struge. Turnir na obalama Ohridskog jezera, održava se od 14. do 17. avgusta.

Da će Konstanca imati velikih problema da se dokopa EHF Lige šampiona, govore i promene u rumunskom sastavu. Nova odredba tamošnje Federacije o broju stranaca u jednom timu – koji je sada ograničen na tri internacionalca, primorala je i rumunskog šampiona da „pročisti“ svoje redove, a na tapetu su se našli srpski internacionalci – Dalibor Čutura, Milutin Dragićević i Predrag Vujadinović.

– Čutura i Dragićević imaju velike ugovore, a njihove igre u Ligi šampiona prošle sezone nisu bile ubedljive. Dobili su opciju smanjenja ugovora ili da klub napuste kao slobodni igrači. Hoćemo da dovedemo još jednog desnog beka, a zbog toga bi Vujadinović trebalo da ode na pozajmicu – reči su direktora kluba Ali Nurhana.

Konstancu je ovog leta napustio i španski internacionalac, Havier Humet, koji se zaputio u redove još jednog učesnika spektakla u Strugi, francuski Ivri.

Rumunski šampion bi tako ostao sa dva stranca – Aleksandrom Adžićem i makedonskim internacionalcem, Brankom Angelovskim.

Možda vam se dopadne

1 komentar

Vardar brusi formu u Kranjskog Gori, Ilija Abutović: “Braća Rusi se lako uklapaju” :: Balkan Handball 09/08/2013 - 16:04

[…] Po povratku u Makedoniju, čeka vas učestvovanje na turniru u Strugi od 14. do 17. avgusta. U grupi ste sa Ivrijem i Konstancom… […]

Odgovori

Ostavi komentar

Korisni linkovi

Copyright © 2023 Balkan Handball