JOŠ 5 DANA: Struga testira kvalitet balkanskog Kreteja - Balkan-Handball.com
Naslovna Balkan JOŠ 5 DANA: Struga testira kvalitet balkanskog Kreteja

JOŠ 5 DANA: Struga testira kvalitet balkanskog Kreteja

zika.bogdanovic
0 komentar

Retko koja ekipa u Evropi se može pohvaliti činjenicom da je u sva četiri evropska kupa stizala do polufinala, a u Kupu pobednika Kupova i do finalnih duela. Uz titulu šampiona Francuske i dva osvojena Kupa, Kretej spada u red timova sa zavidnom tradicijom, uostalom, kakva je većina koja učestvuje na 42. međunarodnom turniru u Strugi koji počinje u sredu 13. avgusta.

Kretej je Balkan u malom. Ako pogledate sastav za narednu sezonu, videćete da gol čuvaju čak tri golmana sa ovih prostora. Najzvučnije pojačanje u prelaznom roku, dolazak Borka Ristovskog, neprikosnovene jedinice makedonskog rukometa, pojačalo je konkurenciju Mati Šunjiću i veteranu Draganu Počuči. Tu su još i novajlije, Muhamed Toromanović i Dejan Malinović. „Tore“, kako od milošte zovu harizmatičnog pivotmena bosanskohercegovačke reprezentacije, doneće neophodnu drskost i borbenost u sezoni, kada Kretej želi da se stabilizuje u elitnom francuskom društvu.

Prošle godine je Kretej doživeo da ispadne iz lige, ali je usledio ekspresan povratak.

Za šta je ova ekipa spremna, kakvi su joj dometi, videćemo već u Strugi. Dva igrača na koje treba obratiti pažnju su i Minel (levi bek), odnosno, Deskat (levo krilo), momci koji su bili okosnice francuske generacije 1992, a pred kojima je lepa budućnost.

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball