Junak nedelje, Marko Panić: Meškov može na fajnal-for Lige šampiona! - Balkan-Handball.com
Naslovna Balkan Junak nedelje, Marko Panić: Meškov može na fajnal-for Lige šampiona!

Junak nedelje, Marko Panić: Meškov može na fajnal-for Lige šampiona!

Marko Marjanović
0 komentar

Apsolutni junak meča prvog kola EHF Lige šampiona između Meškov Bresta i Vardara je BiH reprezentativac Marko Panić. Momak jedinstven po tome što šutira i levom i desnom rukom, praktično je sam „vukao“ svoj tim u poslednjih 15 minuta utakmice, postigavši pet golova u tom periodu.

Preuzeo je Panić odgovornost u trenicuma kada je malo toga polazilo za rukom Meškov Brestu, i kada je delovalo da će Vardar odneti čitav plen iz Belorusije. 

-Vardar kao Varda, pun iskusnih i mudrih igrača, uvek će i svakome biti nezgodan protivnik. Iskreno, mislio sam da smo izrazitiji favoriti i da ćemo lakše doći do pobede, ali se ispostavilo da je morala sreća da nas pogura do pobede, jer je Vardar imao lepu šansu da prelomi utakmicu u svoju korist. 

-Nisam razmišljao nijednog momenta o tome da li ću ja biti igrač odluke. Uvek sam davao, i uvek ću dati svoj maksimum na rukometnom terenu, a kada je tako, neizbežno je da ponekad budem odlučujući faktor.

Sezona Meškov Bresta je počela na fajnal-foru SEHA lige u Zadru, gde je ekipa zauzela treće mesto…

-Igrali smo odlično prvo poluvreme u polufinalu protiv favorizovanog Vesprema, ali mislim da tu igru nismo u potpunosti materijalizovali, tačnije da je trebalo da vodimo većom razlikom. U nastavak smo ušli slabije, a Vesprem je to iskoristio i dobio nas na individualni kvalitet. Nismo bili dobro organizovani u napadu, oni su to kaznili sa 5-6 lakih golova i završili posao. 

-PPD Zagreb smo uspeli da pobedimo, jednostavno smo trenutno bolja ekipa od njih i to smo pokazali na terenu. Ja sam lično zadovoljan učinjenim u Zadru, mislim da ćemo biti tvrd orah favoritima ove sezone.

Šta je cilj Meškov Bresta u Ligi šampiona ove sezone? Tim godinama unazad dobija slabije od sebe, ali nikako da „prevali“ preko svog optimuma i napravi neki značajniji uspeh u LŠ ili SEHA ligi. Šta nedostaje?

-Prvi, i za sada jedini cilj, jeste izaći iz grupe sa što bolje pozicije. Ciljamo četvrto mesto, time bi bili jako zadovoljni. A na ovo drugo pitanje je jako teško odgovoriti. Ne nedostaje ništa i nedostaje sve, zaista ne znam šta bih rekao, trebalo bi mi vremena da dobro razmislim. Možda je problem u mentalitetu, tačnije zadovoljavanju tih zadatih ciljeva. Možda ciljevi treba da budu postavljeni više…Voleo bih da nam se neke stvari pokolope ove sezone. Mislim da imamo ozbiljan kvalitet dovoljan da, uz malo sreće dođemo i do fajnal-fora Lige šampiona.

-Čini mi se da klub ima takvu ambiciju, ali svesni su da ne može preko noći. Dovođenje Skubea je potez koji dovoljno govori o ambicijama. Činjenica je da klub vredno radi, verujem da će jednog dana biti u samom vrhu evropskog rukometa.

Deluješ zadovoljno uslovima u Brestu…

-Ja sam lično prezadovoljan. Klub je veoma ozbiljan i stabilan, sa puno potencijala za ozbiljne uspehe. Ima puno igrača sa Ex-Yu prostora, moja porodica se sjajno uklopila, tako da je puno razloga za zadovoljstvo – završava Panić razgovor za Balkan-Handball.com

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball