EHF LŠ (Ž): Neagu brža od sirene, Mec i Brest ubedljivi (Video) - Balkan-Handball.com
Naslovna Ženski rukomet EHF LŠ (Ž): Neagu brža od sirene, Mec i Brest ubedljivi (Video)

EHF LŠ (Ž): Neagu brža od sirene, Mec i Brest ubedljivi (Video)

Marko Marjanović
0 komentar

Ubedljivo najuzbudljivija od tri utakmice nedeljnog programa DELO EHF Lige šampiona za dame odigrana je u Danskoj, gde je Kristina Neagu donela pobedu ĆSM Bukureštu nad Esbjergom maestralnim golom u poslednjim trenucima meča.

Gostujući tim je, pri rezultatu 29:29, imao poslednji napad, a „rumunska princeza“ je preuzela odgovornost i maestralnom solo partiturom bacila u očaj tim Esbjerga, postigavši svom 10. gol – 29:30 (15:17).

Nakon drugog kola, Neagu je najbolji strelac takmičenja sa čak 22 gola. Devojka koja je dva puta bila najbolji strelac elitnog takmičenja postigla je čak 36% golova svog tima u prve dve utakmice. 

U pobedničkim redovima, pet golova dodala je Siraba Dembele Pavlović, tri Barbara Lazović, dok se Andrea Klikovac nije upisala u strelce. 

https://twitter.com/ehfcl/status/1307679075843149824

Mec nije dozvolio gošćama iz Bitighajma ni da pomisle na iznenađenje, slavio je lako i ubedljivo, 36:27 (18:8), uz čak 11 golova ukrajinske pivotmenke Olge Perederij. Efikasna je bila i Tjaša Stanko sa pet pogodaka.

Drugi francuski predstavnik, Brest, bio je još ubedljiviji, i to na gostovanju novajliji Borusiji iz Dortmunda – 29:41 (13:23). Ana Gros je predvodila listu strelaca kod pobednika sa sedam golova, četiri je dodala Đurđina Jauković, a dva Slađana Pop-Lazić.

GRUPA A

ĆSM Bukurešt 4

Rostov Don 3

Esbjerg 2

Mec 2

Vipers Kristianštad 2 (meč manje)

Krim 1

FTC 0 (meč manje)

Bitighajm 0

GRUPA B

Brest 4

Odenze 4

Đer 3

CSKA 3

Podravka 2

Budućnost 0

Ramnicu Vlčea 0

Borusia Dortmund 0

 

 

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball

 

Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball