Kamp "Andrea Lekić 2013" prevazišao očekivanja - Balkan-Handball.com
Naslovna Analize Kamp „Andrea Lekić 2013“ prevazišao očekivanja

Kamp „Andrea Lekić 2013“ prevazišao očekivanja

Zorica Radojkovic
0 komentar

Internacionalni rukometni kamp „Andrea Lekić 2013“ koji je od 5.do 14.jula održan u Vrnjačkoj Banji, uspešno je završen. Blizu sto učesnika iz sedam zemalja uživalo je tokom deset dana treninga i druženja sa jednom od najboljih rukometašica sveta u najpoznatijoj srpskoj banji. Zadovoljstvo i osmesi na licima dece i roditelja, po neka suza na rastanku i obećanje da će se vratiti, velika su satisfakcija za kapitena rukometašica Srbije po završetku kampa:

-U sećanju mi je još trenutak kada sam prelomila da ću organizovati kamp. Smatrala sam i smatram da ličnim primerom uz stručni rad mogu na pravi način popularizovati sport koji predstavljam i usmeriti mlade na pravi put. Nije bilo lako preuzeti odgovornost i organizovati kamp, ali posle deset prelepih dana provedenih sa decom znam da je to jedna od najvažnijih odluka koje sam donela u karijeri. Satisfakcija je neizmerna i sa ove tačke gledišta smatram da je to moj poziv u budućnosti. Sva ta radost i sreća koju su mi doneli nakon deset dana je neopisiva i odlučna sam u nameri da sledeće godine sve ponovimo.

kamp_andrea_lekicNa kampu se pored srpskog i engleskog, govorio makedonski, mađarski, norveški, hebrejski, nemački i danski jezik.

-Bez obzira na sve raznolikosti, atmosfera je bila fenomenalna. Svi su se tako dobro družili da je na kraju bilo suza na rastanku. Sklopljena su nova prijateljstva, ali i obećanja da se svi vraćaju sledeće godine. Imali smo priliku da poslednjeg dana od roditelja primamo čestitke i pohvale jer su deca upravo njima najrealnije prenosila sliku dešavanja na kampu. Svu pažnju i energiju koju smo pružili deci, oni su uzvratili na prarvi način i pokazali da su vredni svake sekunde koju smo im posvetili. Presrećna sam što je kamp završen uspešno, bez povreda i što su se deca bezbedno vratila kućama jer je to velika odgovornost iz koje sam puno naučila. I sama sam napredovala u svakom segmentu zajedno sa njima i mogu reći, dobro se fizički spremila za sezonu u novom klubu, kaže uz osmeh Andrea i nastavlja:

andrea_lekic_kamp

-Mislim da su dobili prave smernice, a ono što me posebno raduje je što sam kod njih videla ogromnu borbenost i srčanost na treninzima. Pažljivo planirane aktivnosti tokom svakog dana učinile su da deca praktično deset dana žive kao profesionalni sportisti i nauče dosta toga. Akcenat je bio na zdravoj i kvalitetnoj ishrani, kao i na fizičkoj pripremljenosti u kombinaciji sa tehničko-taktičkoj pripremi i savetima. Potrudili smo se da im bude ispunjen svaki deo dana, a posvećenost i individualan pristup svakom detetu je ono što će uvek biti naše obeležje i dati kvalitet više samom kampu.

Stručni tim na kampu radio je u sastavu: Goran Cmiljanić i Vesna Bojković (ženski deo kampa), Goran Veselinović, Damir Stojanović i Vladan Krasavac (muški deo kampa), kao i fizioterapeut Slobodanka Kundaica, dok su gošće na kampu bile Jovanka Radičević, Kaća Tomašević i Bojana Jeličić:

-Pokazali su se kao sjajan tim. Zahvaljujem stručnom timu i gostima na nesebičnom trudu koji su uložili, hotelu Solaris koji nam je ispunjavao sve zahteve i brojnim prijateljima kampa koji su prepoznali da sve ovo što radimo zavređuje pažnju i podršku. Već pravimo planove za sledeće leto i radujemo se novim izazovima.

Treba napomenuti da je svako dete pored neprocenjivih doživljaja i uspomena, sa kampa kući odnelo dve majice, bočicu za vodu, knjigu izdavača „Laguna“ i novu SELECT rukometnu loptu.

Fotografije sa kampa možete videti:  LINK 1  LINK 2  LINK 3

 

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar

Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball