Balkan-Handball.com

Ministar Udovičić poziva: „Glasajte za Andreu“

Međunarodna rukometna federacija nominovala je Andreu Lekić među pet kandidatkinja za najbolju igračicu sveta u 2013.godini, a ministar omladine i sporta Vanja Udovičić, pozvao je putem sajta ministarstva sve građane Srbije, ljubitelje sporta i predstavnike medija da svojim glasovima na internetu pomognu kapitenu ženske rukometne reprezentacije u trci za najbolju rukometašicu planete.

„Andrea Lekić je napornim radom i odličnim rezultatima pokazala da svakako zaslužuje ovu prestižnu nagradu i zato pozivam Srbiju da joj pomogne kako bi ostvarila još jednu pobedu“, rekao je ministar Udovičić.

Iza kapitena srpskih rukometašica je fantastična godina u kojoj je najpre osvojila najprestižnije klupsko takmičenje sa mađarskim Đerom, a zatim se okitila i srebrom na svetskom prvenstvu sa reprezentacijom Srbije.

Pored Andree Lekić, u konkurenciji su Anita Gorbic, Katarina Bulatović, Hajdi Loke i Katrine Lunde.

U muškoj konkurenciji nominovani su Domagoj Duvnjak, Arpad Šterbik, Filip Jiha, Mikel Hansen i Daniel Narcis.

Svetska kuća rukometa od 1988.godine tradicionalno bira najbolje u muškoj i ženskoj konkurenciji, a poslednjih nekoliko godina u izboru učestvuju ljubitelji sporta iz čitavog sveta putem glasanja na internetu.

Glasanje traje do 17.januara, a može se glasati OVDE.

Pobednicima u obe konkurencije će prestižno priznanje biti uručeno na završnoj ceremoniji evropskog prvenstva za rukometaše u Danskoj.

One Comment

  1. trenercina

    15/01/2014 at 15:28

    Postovani ministre,
    izbor najbolje na svetu treba da bude stvarno NAJBOLJE a ne patriotski. Iako Andreu licno poznajem I mislim da je izuzetna. Na zalost moja sportska kultura mi ne dozvoljava da glasam za nju samo zato sto je moja vec za onu za koju mislim da je stvarno najbolja. I vi kao doskorasnji vrhunski sportista I takmicar bi trebalo da tako razmisljate a ne da namecete volju. VELIKI SPORTSKI POZDRAV I NEKA STVARNO NAJBOLJA POBEDI

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *