Kasimov omaž „Švabi“: Eto, to je bio Ivica Osim! – Balkan-Handball.com
Balkan-Handball.com

Kasimov omaž „Švabi“: Eto, to je bio Ivica Osim!

Proslavljeni rukometni stručnjak, Kasim Kamenica, zanimljivom objavom na društvenoj mreži Fejsbuk oprostio se od velikana jugoslovenskog fudbala i sporta, veličanstvenog Ivice Osima, koji je preminuo u Gracu u 81. godini.

Jedno od upečatljivih iskustava sa popularnim „Švabom“, gospodin Kamenica je odlučio da podeli sa svima nama. Mi njegovu priču prenosimo u celosti, baš onako kako ju je on napisao:

VICA OSIM – ŠVABO !
Bio je veliki Jugosloven , veliki Bosanac , veliki Sarajlija , intelektualac i veliki Trener !
– Niko se nije duže zadržao na mjestu Selektora Jugoslovenske reprezentacije ( više od 6 godina ).
– Imao sam privilegiju i čast da se družim sa njim , da mi bude prijatelj i da na raznim sjedeljkama upijam njegove filozovske misli , kako životne tako i trenerske .
– Jedne prilike prije 20 – tak godina na jednom ručku u Ljubljani na kojem su prisustvovali pored mene Nikola Jovanović bivši reprezentativac Jugoslavije i Igrač Crvene Zvezde i Mančestera i Milan Ćalasan poznati menadzer koji je boravio i radio u Francuskoj .
U jednom trenutku iz aktovke je izvadio punomoć od Real Madrida najvećeg Kluba na svijetu sa punim ovlašćenjem da dogovori uslove za Osima kao i pojačanja koje on odredi .
Onako očajan samo je prokomentarisao da ga nije htio ni saslušati , samo mu je rekao da ga to ne zanima , a svi drugi Treneri na svijetu maštali su za tom prilikom .
Eto to je bio Ivica Osim  – napisao je slavni „Kameni“. 
 
 

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *