Katarina Ježić: "Nadam se medalji u Srbiji" - Balkan-Handball.com
Naslovna Balkan Katarina Ježić: „Nadam se medalji u Srbiji“

Katarina Ježić: „Nadam se medalji u Srbiji“

zika.bogdanovic
0 komentar

Mlada pivotmenka Katarina Ježić (19), deo je novog talasa koji forsira selektor Hrvatica Vladimir Canjuga. Devojka koja je imala sjajan uzlet, promenivši par, velikoj sceni, nepoznatih klubova, sve do Lokomotive i od ovog leta podgoričke Budućnosti, uz Dragicu Džono i Vesnu Milanović Litre, biće na „liniji“ svog državnog tima u narednih šest-sedam godina…

– Dobro smo trenirale i uigravale. Videli ste i sami da nije bilo puno cura sa Olimpijskih Igara, tako da su ovde nova-stara lica. Igrali smo kvalitetno odbranu u prvom meču sa Srbijom i to je pokazatelj da možemo, bez obzira, ko je tu, ko nije. Odbrana je donela rezultat, jer smo u napadu u drugom poluvremenu često bile nemoćne – prokomentarisala je Katarina rad u Slavonskom Brodu, kao i prijateljski meč sa Srbijom.

Za dva meseca vas čeka EHF EURO 2012 u Srbiji. Kakav rezultat Hrvatske očekuješ?

– Očekujem prolaz u drugi krug. Za dalje ćemo videti, u zavisnosti od toga s kim budemo igrali. Nadam se da ćemo uzeti medalju, jer je krajnje vreme da pokažemo šta je hrvatski rukomet.

Stigla si proteklog leta u šampiona Evrope, podgoričku Budućnost. Kakvi su prvi utisci?

– U Podgorici je odlično. Nemam reč zamerke ni u jednom segmentu. Od treninga, saigračica, trenera, života, sve vi se sviđa i jako sam zadovoljna.

U reprezentaciju si ušla posle sjajnog EP za juniorke, gde su proglašena najboljom u Evropi na svojoj poziciji. Igrala si na SP u Brazilu, ali te nije bilo u Londonu. Kako si to podnela?

– Sve je to deo sporta. Svesna sam da sam najmlađa. Što te ne ubije, to te ojača. To je bila odluka selektora, poštujem je i poštovaću je uvek, kakva god bila. Digla sam glavu, nastavila dalje. Treba se boriti…

Već smo čuli priču da si pola nekadašnje stipendije davala na kondicionog trenera…

– Ne bih to da komentarišem. Kondiciona priprema i zdravlje je jednako bitno kao taktika i igranje utakmice. Ako nisi fizički spreman, ne možeš se nositi sa igračima koji su jači od tebe. Veliku pažnju posvećujem kondiciji.

…. i frizuri. Da li ta „čirokana“ ima veze sa bodljama iz prezimena?

– Nema veze sa prezimenom. To na neki način opisuje moj karater, možda neku kreativnost – zaključuje Katarina priču za Balkan-Handball.com

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball