Katarina Ježić: „Nadam se medalji u Srbiji“ – Balkan-Handball.com
Balkan-Handball.com

Katarina Ježić: „Nadam se medalji u Srbiji“

Mlada pivotmenka Katarina Ježić (19), deo je novog talasa koji forsira selektor Hrvatica Vladimir Canjuga. Devojka koja je imala sjajan uzlet, promenivši par, velikoj sceni, nepoznatih klubova, sve do Lokomotive i od ovog leta podgoričke Budućnosti, uz Dragicu Džono i Vesnu Milanović Litre, biće na „liniji“ svog državnog tima u narednih šest-sedam godina…

– Dobro smo trenirale i uigravale. Videli ste i sami da nije bilo puno cura sa Olimpijskih Igara, tako da su ovde nova-stara lica. Igrali smo kvalitetno odbranu u prvom meču sa Srbijom i to je pokazatelj da možemo, bez obzira, ko je tu, ko nije. Odbrana je donela rezultat, jer smo u napadu u drugom poluvremenu često bile nemoćne – prokomentarisala je Katarina rad u Slavonskom Brodu, kao i prijateljski meč sa Srbijom.

Za dva meseca vas čeka EHF EURO 2012 u Srbiji. Kakav rezultat Hrvatske očekuješ?

– Očekujem prolaz u drugi krug. Za dalje ćemo videti, u zavisnosti od toga s kim budemo igrali. Nadam se da ćemo uzeti medalju, jer je krajnje vreme da pokažemo šta je hrvatski rukomet.

Stigla si proteklog leta u šampiona Evrope, podgoričku Budućnost. Kakvi su prvi utisci?

– U Podgorici je odlično. Nemam reč zamerke ni u jednom segmentu. Od treninga, saigračica, trenera, života, sve vi se sviđa i jako sam zadovoljna.

U reprezentaciju si ušla posle sjajnog EP za juniorke, gde su proglašena najboljom u Evropi na svojoj poziciji. Igrala si na SP u Brazilu, ali te nije bilo u Londonu. Kako si to podnela?

– Sve je to deo sporta. Svesna sam da sam najmlađa. Što te ne ubije, to te ojača. To je bila odluka selektora, poštujem je i poštovaću je uvek, kakva god bila. Digla sam glavu, nastavila dalje. Treba se boriti…

Već smo čuli priču da si pola nekadašnje stipendije davala na kondicionog trenera…

– Ne bih to da komentarišem. Kondiciona priprema i zdravlje je jednako bitno kao taktika i igranje utakmice. Ako nisi fizički spreman, ne možeš se nositi sa igračima koji su jači od tebe. Veliku pažnju posvećujem kondiciji.

…. i frizuri. Da li ta „čirokana“ ima veze sa bodljama iz prezimena?

– Nema veze sa prezimenom. To na neki način opisuje moj karater, možda neku kreativnost – zaključuje Katarina priču za Balkan-Handball.com

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *